Diari La Veu del País Valencià
Esquerra pregunta al govern espanyol per l’expulsió del seguidor del Llevant que va mostrar una estelada

“Pensa el govern espanyol que l’estelada fomenta la violència?”. Aquesta és una de les preguntes que forma part de la bateria d’interpel·lacions que Esquerra Republicana ha registrat al Senat a propòsit de l’expulsió del seguidor del Llevant UD i portaveu de les joventuts d’ERPV, Lluís Hernández, de l’Estadi Ciutat de València per penjar una bandera estelada durant el partit celebrat el passat dia 13 entre l’equip granota i el Girona.

Durant aquest enfrontament, Hernández, també membre de l’executiva d’ERPV, va ser denunciat per agents de la Policia Nacional per “incitació a l’odi” després de penjar, al Gol Alboraia, una bandera independentista. A més, va ser expulsat del camp i els agents van requisar, a ell i a altres seguidors del Girona, diverses estelades. Després de produir-se aquests fets, el president d’ERPV, Josep Barberà, va anunciar que es demanarien explicacions a l’executiu espanyol per tal d’esclarir-los, com ara s’ha fet.

Esquerra Republicana vol saber si el govern espanyol considera que l’estelada “fomenta la violència”, si considera “proporcionada” l’actuació realitzada pels agents policials

Així, entre la bateria de preguntes registrades pel senador d’ERC, Bernat Picornell, figuren, a més de l’esmentada, les següents: “Creu el govern espanyol proporcionada l’actuació realitzada pel agents del cos de la Policia Nacional?”; “Quantes actes d’incidències per l’exhibició de banderes independentistes s’han obert des de l’any 2011 i “quantes actes d’incidències per l’exhibició de banderes franquistes s’han obert en el mateix període”.

En relació a l’obertura d’una acta d’incidència a Lluís Hernández, el senador ha preguntat també si “en no procedir a l’obertura de diligències per considerar que la conducta no es trobava tipificada a la Llei 19/2007 ni al RD 203/2010, per què es va procedir a l’expulsió d’aquest aficionat de l’Estadi Ciutat de València”.

ERPV va qualificar l’expulsió del camp i la denúncia “per incitació a l’odi” imposada a Lluís Hernández per part de la Policia com “un atac a la llibertat d’expressió” i “un acte repressiu contra les persones que lliurement expressen les seues opinions”.

Lluís Hernández moments abans de ser expulsat del camp per penjar l’estelada que apareix a la imatge. / @LudoManero

Comparteix

Icona de pantalla completa