Diari La Veu del País Valencià
Ábalos demana al PSPV fer una reflexió després de la victòria de Sánchez en les primàries

El secretari general del PSPV a la demarcació de València i diputat al Congrés, José Luis Ábalos, ha celebrat la victòria de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE, especialment significativa al País Valencià, i ha indicat que tot l’esdevingut fins a hui exigeix una “reflexió” en el si del PSPV sobre com s’ha relacionat el partit amb la militància.

En declaracions a Europa Press, Ábalos ha assegurat que el resultat no el va enxampar per sorpresa perquè ja havia notat el suport popular a la candidatura de Sánchez en els actes celebrats en diferents municipis valencians, encara que en algun moment es va arribar a “menysprear” aquesta mobilització i els avals arreplegats per la candidatura ‘Sí és sí’.

“Hi ha una sensibilitat especial amb la posició política de Sánchez”, ha ressaltat el diputat i dirigent socialista, que ha recordat que la militància ja es va expressar en el seu moment contra l’abstenció en la investidura de Mariano Rajoy i els esdeveniments que van provocar la caiguda de Sánchez. Al seu parer, més enllà del resultat final de les primàries cal “reflexionar” sobre aquelles mobilitzacions i com van ser “menyspreades”.

Ara, després de les primàries, desvincula el resultat de la situació al País Valencià i considera que “ningú ha de patir cap tipus de conseqüència per la posició que prenga”, en referència al suport explícit del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, a la candidatura de Susana Díaz. També ha descartat que puga existir una bicefàlia perquè aquest ha sigut un procés democràtic acceptat per tots i tots han d’assumir les conseqüències.

Preguntat sobre si podria ser el nou portaveu socialista en el Congrés després de la dimissió d’Antonio Hernando, ha assenyalat que és una possibilitat que encara no ha pensat perquè ningú li l’ha plantejada i primer haurien de proposar-li-ho. “Això no ha ocorregut”, ha incidit.

Comparteix

Icona de pantalla completa