Diari La Veu del País Valencià
Cebrián reclama coordinació institucional per a aconseguir la conservació real del territori

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, va donar compte, ahir, dels seus dos anys de gestió al capdavant del departament. En una xarrada organitzada per Compromís, Cebrián va explicar les accions i polítiques que, des de la Conselleria, s’han dut a terme en quasi 24 mesos de govern i la situació que va heretar del govern del PP.

Així, davant desenes de càrrecs municipals de Compromís i de representants del món agrari, Cebrián va fer un repàs, en una conversa informal amb el diputat al Congrés Joan Baldoví, del treball realitzat per cadascuna de les secretaries autonòmiques i direccions generals de la Conselleria. La titular d’Agricultura va explicar les línies bàsiques del nou model productiu agroalimentari, més sostenible, innovador, competitiu i valencià –integrat dins del Pla Valencià de Producció Ecològica–; la Llei d’Estructures Agràries, que permetrà resoldre carències estructurals, o els plans d’ajudes a joves agricultors.

Elena Cebrián també va explicar el nou model de residus basat en el control públic i la jerarquia reducció-reutilització-reciclatge, la revisió del Pla Integral de Residus, el segellat d’antics abocadors municipals o l’Estratègia de Canvi Climàtic. Pel que fa al medi ambient, la consellera també va parlar del treball realitzat per a la conservació activa dels Parcs Naturals, amb la professionalització de la figura de director-conservador; la prevenció d’incendis forestals, i la nova política postincendi de restauració i reforestació.

La titular d’Agricultura va aprofitar la presència de diversos càrrecs de la coalició per a traslladar-los la necessitat de treballar de manera coordinada entre les diferents administracions per a aconseguir una conservació real del territori i va tancar l’acte responent els dubtes dels presents, que van omplir la sala de conferències del Centre Octubre de Cultura Contemporània.

Comparteix

Icona de pantalla completa