Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J: ‘És ofensiu que el Consell diga que ha col·laborat amb la justícia’
RedactaVeu / València

Respecte a les declaracions de diversos membres del Govern Valencià, després de la Reobertura per part de l’Audiència Provincial, de la recerca del sinistre ocorregut el 3 de Juliol de 2006, l’Associació de Víctimes del Metro del 3 de Juliol de 2006, ha volgut manifestar que “considerem ofensiu el que vagen dient que han posat a la disposició de la justícia tota la documentació, quan des de FGV, empresa gestionada per la Generalitat Valenciana, s’ha ocultat informació rellevant per a la recerca”.

L’AVM3J considera que l’actitud més honesta per part del Consell haguera sigut censurar aquesta acció i depurar les responsabilitats pertinents.

I ja que no ha sigut aquest el seu procedir, lamenten, “pensem que el més correcte és callar”.

Així ho diuen en cadascuna de les cartes (documentes adjunts) dirigides a José Císcar, Jorge Bellver, Isabel Bonig, i al President de la Generalitat.

En la carta dirigida a Alberto Fabra, l’AVM3J ho deixa ben clar. “El que sempre ha fet la Generalitat Valenciana, ha sigut posar traves a la recerca, vetant documents i testimoniatges en la Comissió Parlamentària, i permetent que part dels compareixents proposats pel Grup Parlamentari al que vostè pertany, acudiren amb les respostes apreses, anul·lant d’aquesta manera, la credibilitat del resultat. El que sempre han fet, ha sigut ocultar informació, que ha hagut de ser aportada a la recerca pels mitjans de comunicació”.

L’AVM3J demana, en les quatre cartes el següent: “[…] li exigeix a vostè, al seu partit, i al Govern Valencià que depure responsabilitats en el si de FGV, per la falta de mesures de seguretat en la Línia 1, deixant tota la responsabilitat de la circulació en mans del conductor, que depure responsabilitats per l’adoctrinament per part de l’empresa contractada per FGV, per a preparar la Comissió Parlamentària, que depure responsabilitats en el si de FGV, per mentir al perit judicial i ocultar informació rellevant per a la recerca i que complisca amb el declarat i col·labore i ajude a la Justícia en el seu treball”.

Finalment, conclouen les cartes, “l’AVM3J li demanem, li exigim per respecte a les víctimes i als seus familiars, que deixe de mentir dient que el Consell ha posat a la disposició dels tribunals tota la documentació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa