Diari La Veu del País Valencià
Les institucions es concentren per a condemnar l’atemptat de Manchester

Diferents institucions del País Valencià –entre les quals figuren la Generalitat, les Corts, la delegació del govern espanyol i nombrosos ajuntaments, entre ells el del cap i casal i el d’Alacant– han celebrat aquest migdia concentracions de condemna a l’atemptat perpetrat en la nit d’ahir dilluns al Manchester Arena durant la celebració d’un concert de la cantant nordamericana Ariana Grande, que ha deixat 22 morts i 59 ferits, segons l’últim comunicat emès per la policia britànica.

Així, al pati interior del Palau de la Generalitat s’ha celebrat un minut de silenci a les 12.00 hores. El president del govern valencià, Ximo Puig, ha expressat el seu rebuig “als fanatismes” i la seua solidaritat amb el poble britànic. En concret, ha publicat una piulada amb el text: “Dolor terrible per les notícies que ens arriben de Manchester. El meu rebuig contra els fanatismes i la meua solidaritat amb els anglesos”. Per la seua banda, la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, ha escrit a les xarxes socials: “El terror colpeja Manchester. Condemna absoluta”.

També a les Corts, on les banderes onejaran a mitja asta fins dijous, s’ha dut a terme una concentració silenciosa per a mostrar la solidaritat del poble valencià amb els familiars de les víctimes.

Concentració silenciosa a les portes de les Corts / CORTS VALENCIANES

A les portes dels edificis municipals de l’Ajuntament de València s’han guardat dos minuts de silenci per les víctimes de l’atac.

Els representants de l’Ajuntament de València, entre ells l’alcalde Joan Ribó, aquest diimarts, davant el consistori / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

De la mateixa manera, la Delegació de Govern al País Valencià també ha estat escenari, a les 12.00 hores, d’un acte on s’ha guardat un minut de silenci. Les banderes onejaran a mitja asta en tots els edificis públics fins dijous. Altres institucions, com ara el síndic de Greuges, s’han sumat a la condemna de l’atemptat terrorista produir ahir dilluns al Manchester Arena.

“Creiem que l’atacant va actuar sol, però ara la prioritat és esbrinar si formava part d’una xarxa més àmplia”

El presumpte terrorista, “que hauria activat un explosiu de fabricació casolana”, també hauria mort durant l’atac, segons el cap de la policia de Manchester, Ian Hopkins, en una compareixença celebrada aquest dimarts. “Creiem que l’atacant va actuar sol, però ara la prioritat és esbrinar si formava part d’una xarxa més àmplia”, ha afegit Hopkins.

La primera ministra, Theresa May, ha qualificat l’atac “d’abominable” i la ministra d’Interior, Amber Rudd, ha assegurat que l’atemptat ha estat perpetrat “contra els més vulnerables amb la intenció de sembrar el pànic”.

L’atemptat ha tingut lloc en plena campanya per les eleccions britàniques, que s’han de celebrar el proper 8 de juny i, de moment, els principals partits ja han anunciat que cancel·len els actes previstos fins a proper avís. També s’ha suspès temporalment la gira ‘Dangerous Woman Tour’, que havia de portar Ariana Grande a Londres el proper 25 de maig i a Barcelona el 13 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa