Diari La Veu del País Valencià
El fabricant de cosmètica de Mercadona creix un 8%

RNB Cosméticos, el principal grup de cosmètica valencià, va tancar 2016 amb un repunt de la facturació del 8%, fins als 94,1 milions d’euros. La companyia, amb seu a la Pobla de Vallbona, va vendre 63 milions d’unitats, un 3% més que l’any anterior, i va mantindre estable la plantilla, de 500 empleats.

L’empresa, proveïdora de Mercadona, va invertir 2 milions d’euros l’any passat i, en els últims cinc anys, més de 20 milions. Aquestes inversions s’han adreçat a innovar i a millorar la qualitat i l’eficiència dels processos de producció. El 2016, la firma va llançar 61 productes per a Deliplus, la marca blanca de cosmètica del gegant valencià de la distribució.

Un acord amb Tesco que redueix la dependència amb Mercadona

El fabricant supera, amb aquest resultat, el bac del 2015, quan va perdre un 8% de la facturació, fins als 87,4 milions d’euros. RNB va signar en abril un acord amb la principal cadena de supermercats del Regne Unit, Tesco, que implica que la companyia valenciana fabrique trenta referències per al gegant britànic, entre cremes solars i facials.

En aquell exercici, les unitats de producte venudes van créixer un 2,5% respecte a l’exercici anterior. La raó de la davallada de la facturació va ser “l’esforç realitzat per la companyia per a ser més competitiva”, segons va indicar RNB. Clar i ras, l’empresa cosmètica va haver de vendre més barats els seus productes a Mercadona, amb un gran poder de negociació de preus, ja que era el seu principal client.

L’acord amb Tesco reduirà la dependència d’RNB amb Mercadona, per a qui va començar a fabricar productes el 1994. L’empresa, que en una primera etapa només fabricava cosmètics per a la venda en farmàcies, ha aconseguit el gruix del seu negoci produint per a Deliplus.

Comparteix

Icona de pantalla completa