Diari La Veu del País Valencià
Les exportacions creixen un 6,4% en el primer trimestre de l’any

Les exportacions valencianes de mercaderies han crescut un 6,4 per cent en el primer trimestre de l’any en relació amb el mateix període de 2016, fins a aconseguir els 7.987,5 milions d’euros, segons ha informat en un comunicat la Delegació del govern espanyol, amb les dades de l’Informe de Comerç Exterior. Per demarcacions, on més pujat les exportacions ha sigut en la de Castelló, amb un augment del 9,8%, seguida de la de València, amb un increment del 5,5% i la d’Alacant, amb una pujada del 5,3%.

Les exportacions del conjunt de l’Estat van sumar en el mateix període els 69.741 milions d’euros, amb un creixement del 14,1%, màxim històric de la sèrie per a aquest període i el millor trimestre de la història. Les exportacions valencianes han suposat l’11,5% del total d’exportacions estatals.

El saldo comercial del País Valencià es va situar en 1.138,4 milions, un 22% menys que un any abans. Amb aquestes dades, el territori valencià se situa en la primera posició de superàvit comercial, seguida del País Basc (1.033 milions).

Durant el passat mes de març, les exportacions valencianes van ascendir a 2.907,9 milions d’euros, un 8,9% més que en el mateix període que l’any anterior. Amb aquestes xifres les exportacions valencianes del mes de març suposen l’11,1% dels 26.225,8 milions del total estatal. Per demarcacions, els majors increments d’exportació es van produir en la d’Alacant, amb una pujada del 15,5%, seguida de la de Castelló, amb un 11,8% més, i finalment, la de València amb un increment del 6%.

Quant al saldo comercial, aquest es va situar en 521 milions d’euros, un -24,% que al març de 2016. El País Valencià es va situar en el mes passat en el segon lloc del rànquing de superàvit comercial, solament per darrere del País Basc.

Comparteix

Icona de pantalla completa