Diari La Veu del País Valencià
Un guàrdia civil impedeix a Marina Albiol expressar-se en valencià
RedactaVeu / València.

La diputada autonòmica d’EUPV ha anunciat que presentarà una queixa davant de la subdelegació de Govern de Castelló, “després de patir ahir una clara discriminació quan un agent de la Guàrdia Civil que em va atendre i a qui li vaig comunicar que anava al registre, em va dir que no m’entenia i que parlara en castellà”. La parlamentària considera que aquesta situació “no pot repetir-se contínuament, com malauradament ocorre. Presentarem una queixa a la subdelegació, perquè tenim dret a expressar-nos en la nostra llengua i que ens atenguen a l’administració”.

Albiol relata que va acudir ahir a la subdelegació de govern de Castelló per presentar unes al·legacions d’EUPV contra les prospeccions petrolíferes a Columbretes. “A l’entrada, li vaig dir a un guàrdia civil que anava al registre. Ell em respongué que no m’entenia i que li parlara en castellà. Jo li ho vaig repetir en valencià, més espai, i Ell va insistir que ho fera en castellà”, relata.

La parlamentària lamenta “que aquestes agressions als valencianoparlants siguen freqüents, i les pateixen cada dia un gran nombre de valencians. No hem de callar-nos. No pot ser sentir-nos com el personatge del Tio Canya”.

Albiol recorda: “la nostra llengua és oficial i pròpia, i això vol dir que és la llengua de les administracions i les institucions i que aquestes l’han de tenir com a vehicle normal de comunicació, i per tant els ciutadans podem emprar-la i que ens responguen amb ella. És molt trist tenir que recordar contínuament açò”.

Comparteix

Icona de pantalla completa