La patronal vol incorporar els consumidors a la negociació del sistema de retorn d'envasos

La proposta del secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, s'està modificant per la contestació d'hostelers i supermercats
/ València
23 maig 2017 01:00h
Vicente Inglada, director d\'UCO; Salvador Navarro, president de la CEV i Fernando Moner, president d\'AVACU

La Confederació Empresarial Valenciana (CEV) dóna suport a la incorporació de les organitzacions de consumidors a la mesa que negocia, amb la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, una solució a la gestió d'envasos. En aquesta mesa ja participen els representants dels supermercats, de l'hosteleria, de la gran distribució, del xicotet comerç i de les empreses envasadores.

El president de la CEV, Salvador Navarro, s'ha reunit aquest dimarts amb el presidents de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU), Fernando Moner, i el director de la Unió de Consumidors d'Espanya (UCE), Vicente Inglada, per a informar-los del desenvolupament de les negociacions amb la conselleria.

Contestació a la proposta d'Álvaro per al retorn d'envasos

Navarro ha destacat la bona predisposició de la consellera, Elena Cebrián, per a aconseguir consens en la solució a la gestió dels envasos, i no sols dels envasos de beguda, que representen el 9% del volum d'envasos del contenidor groc.

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, aposta per implantar un sistema de recollida selectiva de residus, l'anomenat SDDR (sistema de dipòsit, devolució i retorn) que ha generat contestació al sector de l'hosteleria i de la gran distribució i ha obligat la conselleria a introduir modificacions.

Un dels canvis que s'estudien és eximir els hostelers de recollir els envasos de forma selectiva i que els supermercats només hagen d'implantar l'SDDR si tenen pàrquing on instal·lar les màquines.

next