Diari La Veu del País Valencià
Els ‘diputats del Botànic’ al Congrés fan front comú contra el maltractament dels PGE

Coordinar actuacions polítiques conjuntes, per sobre de les sigles, per a revertir els comptes del govern espanyol per a enguany que, amb una inversió per càpita al País Valencià de 119,5 euros –66 euros menys que la mitjana estatal– situen els valencians a la cua. Aquesta és la proposta resultant de la trobada que han mantigut, aquest dimarts, a Madrid, diputats valencians en el Congrés de Compromís, PSOE i Units-Podem en defensa dels interessos del País Valencià i en rebuig dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2017.

El diputats valencians al Congrés del PP i de Ciutadans s’han desmarcat d’aquesta trobada convocada per Compromís, “tot i que ambdues formacions van donar suport a una declaració institucional a les Corts Valencianes en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat del 2017”, segons recorda la formació nacionalista en un comunicat fet públic en acabar la reunió. De fet, el portaveu de Compromís en la Comissió d’Hisenda, Ignasi Candela, ha criticat la “cacicada” del PP i C’s, que amb els seus vots “han impedit el debat i votació d’unes 4.000 esmenes en la Comissió de Pressupostos”. Per a Candela aquesta decisió “evidencia que estem davant un Govern de corruptes amb l’ajuda dels tramposos”.

Ignasi Candela (Compromís): “PP i C’s han impedit el debat i votació d’unes 4.000 esmenes en la Comissió de Pressupostos, la qual cosa evidencia que estem davant un Govern de corruptes amb l’ajuda dels tramposos”

En la mateixa línia, el diputat socialista Julián López ha denunciat que “el PP, pujat a lloms de Ciutadans, ha emmordassat el debat pressupostari” i ha avançat la possibilitat de portar la decisió al Tribunal Constitucional.

Àngela Ballester (Units-Podem): “La cacicada del PP i C’s impedeix la garantia de les inversions i necessitats valencianes. Ens deuen una explicació”

La diputada d’Units-Podem, Àngela Ballester, per la seua banda, ha manifestat que “ni Isabel Bonig ni el PP s’estalviaran les explicacions als valencians i valencianes” i ha lamentat el vet de la Comissió al marge de maniobra en matèria pressupostària que ofereix la pluralitat parlamentària. Segons ha indicat Ballester a les xarxes socials, “la cacicada del PP i C’s impedeix la garantia de les inversions i necessitats valencianes. Ens deuen una explicació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa