Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià va rebre 25 milions de turistes el 2016

El País Valencià va rebre 25 milions de turistes en 2016, que van realitzar una despesa total propera als 10.800 milions d’euros. La despesa de la demanda estrangera es va incrementar un 14,9% i destaca l’evolució de la despesa de la demanda de l’Estat (6,5%), malgrat el descens de l’estada mitjana (-5%).

Són algunes de les xifres que publica l’anuari del “Turisme a la Comunitat Valenciana 2016”. Segons la publicació, la demanda turística s’ha caracteritzat per continuar la seua recuperació; d’aquesta manera, el cas de l’estatal (5,7%), juntament amb un destacat creixement de l’estrangera (16,6%), ha repercutit en el creixement del nombre d’ocupats en el sector (12,6%) i en l’increment de la rendibilitat de les empreses, xifrada en l’11,9% per als establiments hotelers.

Del mateix anuari es desprén que el nombre de pernoctacions en establiments hotelers, xifrat en 28,2 milions, va créixer un 6,7%, aconseguint un nou màxim, un increment que s’ha estés a totes les zones turístiques.

L’oferta d’apartaments, càmpings i allotjament rural, va mostrar un gran dinamisme, 18,5 milions de pernoctacions i un creixement interanual del 13%, amb màxims històrics, tant en demanda nacional com en estrangera. Cal destacar també l’evolució del nombre de pernoctacions en segones residències, especialment en el cas de la demanda estrangera (27,8%).

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “aquests resultats evidencien la fortalesa i consistència del sector turístic valencià i cal seguir treballant, dia a dia i conjuntament amb la totalitat dels agents turístics valencians, en tots aquells àmbits que enforteixen la competitivitat present i futura com a destinació turística”.

En aquest sentit, Colomer ha fet referència a la “necessitat de la planificació estratègica, qualificació del capital humà, qualitat en els serveis, recerca i innovació aplicada o promoció segmentada”. “Es tracta d’instruments essencials per construir entre tots un turisme més sostenible, ètic, responsable i participatiu des de la governança col·laborativa”, ha indicat.

L’Agència Valenciana del Turisme posa a la disposició dels agents turístics i del conjunt de la ciutadania aquesta publicació institucional. L’objectiu és facilitar el coneixement i la presa de decisions en un sector que representa el 13,2% del Producte Interior Brut (PIB) i el 14,4% de l’ocupació al nostre territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa