Diari La Veu del País Valencià
Deliri, Barbaritats i L’Emperador lluiten per fer-se un lloc en la semifinal del Sona9

El reconegut concurs de grups emergents, el Sona9, ja té data per traslladar-se, per primera vegada, al País Valencià, tal com va avançar Diari La Veu el passat 3 d’abril. Fa un mes, l’Institut Valencià de Cultura (IVC) va confirmar que el festival estendria una branca al territori valència, però aleshores encara no es coneixia el lloc i la data. Així doncs, la Sala Matisse de València acollirà aquest dijous, 25 de maig, el concert que faran Deliri, Barbaritats i L’Emperador, tres bandes valencianes que canten en català i que han sigut seleccionades pel jurat del certamen, com ha confirmat l’organització a través d’un comunitat.

Sona9 està impulsat per la revista Enderrock, Catalunya Ràdio i TV3 i rep el suport de la Fundació SGAE, dels governs català, balear i, per primera vegada, també, del govern valencià a través de l’IVC. En aquest sentit, per primera vegada hi col·laboraran la Valencian Music Association (VAM) i la Fira Valenciana de la Música, el Trovam!-Pro Weekend.

Les bandes valencianes

El concert d’aquest dijous començarà a les 22:30 hores i cadascuna de les bandes disposarà de 20 minuts per defensar el seu repertori. Posteriorment, el públic decidirà amb el seu vot quin grup passa a les proves semifinals, on ja l’esperen Panellet, Marina PRat, Senyor Oca i Urra, escollits pels assistents a Barcelona, així com Jès!, seleccionat a Palma. L’entrada és gratuïta prèviament invitació.

Deliri és un quintet de pop-rock procedent de Gandia (la Safor). Va debutar en 2015 amb la cançó Ens fem grans, de la mà de Mark Dasousa (Atomic Studio). L’any passat van estar nominats al millor disc pop dels Premis Ovidi per Vius per contar-ho (Mésdemil, 2016).

Des de Xàtiva (la Costera) arriba Barbaritats, un sextet de fusió rock i funk que va guanyar el premi del públic al Concert per la Llengua de Carcaixent en 2013 i va ser finalista amb el vot del jurat al Rock Penat 2015 de Vila-real. Actualment estan capficats amb el primer treball discogràfic de la mà de LR Estudios.

L’Emperador és un quartet també de la Costera, en aquest cas de Canals, que transita entre les melodies pop i rock. En 2016 presentaven el seu primer EP, Vuit vuitmils (Mésdemil). Durant el mateix any llançaren un segon EP, Alpinistes (Mésdemil), junt amb altres cinc composicions enregistrades a l’estudi de Paco Loco. Els dos singles van originar el disc Manual d’instruccions per escalar una muntanya (Mésdemil).

Comparteix

Icona de pantalla completa