Oltra denuncia possibles casos d'abusos a menors als centres de Sogorb i Montolivet

La consellera d'Igualtat subratlla que en ambdós casos les direccions dels centres van desistir de les seues funcions i responsabilitats video
/ València
24 maig 2017 01:00h

La consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha denunciat aquest dimecres a les Corts Valencianes l'existència de dos possibles casos d'abusos a menors en dos centres d'acolliment de menors. Es tracta del centre de La Resurrecció, de Sogorb, i del de Montolivet, de València. 

En una compareixença a petició pròpia a les Corts, sol·licitada després d'haver denunciat casos de desprotecció als centres de menors tutelats per la Generalitat, Oltra ha subratllat que en ambdós casos les direccions dels centres van desistir de les seues funcions i responsabilitats en no traslladar les denúncies dels xiquets ni a la Conselleria ni a la Fiscalia de Menors. 

La vicepresidenta del Consell també ha denunciat el tracte que rebien els infants en aquestes instal·lacions per part d'alguns professionals que ni tan sols tenien qualificació. En aquest sentit, i segons el relat d'alguns dels tutelats de Sogorb, se'ls donaven dutxes fredes, paella i restes triturades i menjar caducat que recollien els mateixos menors en un supermercat. Les xiques van denunciar la manca de productes d'higiene íntima i desodorants.

Oltra ha conclòs el seu relat esfereïdor acusant el PP de no haver-se preocupat mai pels xiquets: "A vostés no els han importat mai els xiquets", ha denunciat.

next