Diari La Veu del País Valencià
Blanco: ‘El Consell ha estat plegat als desitjos de Calatrava’
RedactaVeu / València,

El diputat autonòmic d’EUPV, Ignacio Blanco, ha anunciat que registrarà una Proposició No de Llei a Les Corts Valencianes instant al Consell a demanar comptes pels sobrecostos, pífies i retards de l’arquitecte Santiago Calatrava a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Segons destaca l’arquitecte en la seua demanda contra la web www.calatravatelaclava.com, “la Generalitat valenciana no ha iniciat cap expedient contra el Sr. Calatrava per suposats incompliments contractuals -en cap dels contractes celebrats- ni ha requerit al Sr. Calatrava perquè torne a l’erari públic quantitat alguna”, indica textualment.

Per a Blanco, la demanda de Calatrava contra EUPV confirma una “contradicció palmària entre els dos actors principals en aquest assumpte: Calatrava i el Consell. El vicepresident Císcar i el conseller Buch s’han fartat de dir públicament que han reclamat a Calatrava per diversos motius però l’arquitecte, en una demanda judicial, sosté que mai li han demanat comptes des de la Generalitat”.

El parlamentari d’esquerres qualifica de “quant menys, graciós, que el vicepresident Císcar diga que Calatrava no està ara per a fer exigències. Cal recordar-li aleshores les nombroses iniciatives parlamentàries que Esquerra Unida hem presentat durant els últims anys per exigir al Consell que actuara contra l’arquitecte pels nombrosos problemes de funcionalitat dels seus edificis, per les inundacions, les goteres, els problemes d’acústica, i ara finalment pel trencadís del Palau. A totes aquestes peticions d’Esquerra Unida el PP els ha donat portada, protegint el seu arquitecte de capçalera. Així que sí, efectivament Calatrava no està per a exigir, perquè és el Consell qui ha de fer-ho d’una vegada per totes”. Davant aquesta situació, Esquerra Unida ha anunciat que presentarà una Proposició No de Llei a Les Corts.

D’altra banda, la pàgina web www.calatravatelaclava.com ha continuat registrant durant els últims dies i des de la publicació de la demanda de l’arquitecte a Esquerra Unida, milers de visites. Fins aquestos moments s’han rebut un total de 130.000 visites des de dimecres i més de 700.000 pàgines vistes.

Comparteix

Icona de pantalla completa