Diari La Veu del País Valencià
Turisme negocia dur 60.000 turistes algerians a Marina d’Or via l’aeroport de Castelló

D’Algèria a Marina d’Or. Un turoperador (agència de viatges majorista) barceloní ha acordat un programa de vacances adreçat a famílies algerianes que visitaran el complex turístic d’Orpesa (la Plana Alta). L’altra pota de l’acord al país nord-africà és l’agència de viatges Imene Tourisme i amb el contracte s’estima que Marina d’Or reba prop de 60.000 turistes a l’any.

Els turistes algerians arribaran a terres valencianes amb vols xàrter de les aerolínies Air Algerie i Tassili Airlines, segons ha pogut saber Diari La Veu. La incògnita és si els visitants aterraran a l’aeroport de València o al de Castelló, a només 25 quilòmetres de distància d’Orpesa.

En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, està realitzant gestions amb l’ambaixada d’Espanya a Argèlia perquè els vols xàrter operen a través de l’aeroport de Castelló, atesos els avantatges operatius de la instal·lació de Vilanova d’Alcolea.

A hores d’ara, l’única connexió aèria directa entre el País Valencià i Algèria són els vols regulars a Alger operats per Vueling des dels aeroports de València i Alacant. Els vols per a dur turistes a Marina d’Or seran la primera ruta directa amb Argèlia d’Air Algerie, l’aerolínia de bandera del país nord-africà.

La base de Vilanova d’Alcolea va rebre 12.427 passatgers en abril. / DANIEL GARCIA-SALA

L’obstacle dels visats

Un punt clau per a transportar famílies algerianes al complex d’oci d’Orpesa és la tramitació de visats. Per això, l’agència de viatges majorista catalana que ofereix el paquet vacacional va demanar a l’ambaixador espanyol a Algèria, Alejandro Polanco Mata, ajuda per tramitar visats col·lectius.

“Per raons de seguretat només acceptarem famílies com a clients i el seu estatus haurà d’estar garantit per empreses o entitats locals algerianes”, explica la companyia al representant diplomàtic en una carta a què ha tingut accés Diari La Veu. L’empresa remarca a la missiva que l’agilitat en la concessió de visats és “essencial” per al desenvolupament del seu negoci.

>

Objectiu: 50.000 passatgers en estiu

Els eventuals vols xàrter amb Algèria es perfilen com una peça clau en l’estratègia de l’aeroport de Castelló per a assolir els 50.000 passatgers aquest estiu. L’any passat la instal·lació de Vilanova d’Alcolea ja va transportar 44.349 passatgers entre els mesos de juny i setembre.

En qualsevol cas, sense la ruta algeriana també es preveu elevar el nombre de viatgers que aterren a Vilanova. Enguany computaran la ruta de Ryanair amb Sofia (Bulgària), que va arrancar el 9 de setembre, i els vols xàrter que duran 5.000 turistes austríacs de maig a setembre.

Castelló supera 15 aeroports de l’Estat

A hores d’ara, des de Castelló es pot volar a Londres-Standed, Bristol, Sofia i Bucarest. A aquestes rutes se sumarà des d’octubre una connexió amb la ciutat polonesa de Poznan, un potent nucli universitari equidistant de Varsòvia i Berlín.

De gener a abril, la instal·lació va acumular 39.475 passatgers, un 87% més que l’any passat, i va superar 15 dels 48 aeroports de la xarxa d’Aena en nombre de viatgers. La terminal castellonenca és l’única d’Espanya gestionada per una empresa privada, la francesa Edeis.

L’objectiu de la base de Vilanova és assolir enguany la xifra de 177.000 passatgers, un 66% més que els 106.000 viatgers registrats l’any passat. L’aeroport, inaugurat en 2011 sense avions per l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, va rebre els primers vols en 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa