Diari La Veu del País Valencià
Camps respon a totes les preguntes en la seua declaració pel cas Nóos
Europa Press / València.

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha respost aquest dissabte a totes les preguntes que se li han formulat en la seua declaració per escrit com a testimoni en el cas Nóos, que ha tingut lloc a la seu del Consell Jurídic Consultiu (CJC) a València, en presència de la secretària judicial del jutjat nombre 3 de Palma.

Així ho ha indicat la secretària judicial en declaracions als periodistes al final d’aqueixa declaració, que s’ha perllongat vora dues hores.

Entorn de les 13.05 hores, ha atès als nombrosos mitjans de comunicació que es congregaven a les portes del CJC, encara que ha refusat donar dades sobre el nombre de preguntes formulades o sobre si Camps ha escrit les seues respostes.

La secretària judicial sí ha confirmat que l’excap del Consell ha contestat “a totes”, encara que ha assenyalat que no podia donar més detalls sobre el contingut de la declaració, que ha començat a les 11.00 hores tal com estava previst.

Camps ha arribat amb dues hores d’antelació al Palau de Santa Bàrbara, seu del CJC i que custodien aquest dissabte una dotzena de policies, en el seu cotxe oficial i no ha volgut fer declaracions als nombrosos mitjans congregats.

L’expresident ja va ser citat a declarar per escrit el passat 16 de novembre però no va poder ser localitzat. Llavors, el jutge José Castro va decidir posposar l’interrogatori, no sense advertir-li mitjançant una providència que, una vegada fixada nova data per a declarar, ha de fer-ho en presència de secretària judicial del jutjat nombre 3 de Palma perquè no siga “influenciat per terceres persones”, i “inexcusablement” a un despatx de caràcter judicial, que disposa en el CJC.

Segons un informe de l’Agència Tributària, només en 2004 Nóos va destinar a la preparació del primer València Summit 194.436 euros, a pesar que per a açò havia percebut un total d’1,044 milions públics. Un any després, dels 1,5 milions que va rebre, tan sols va gastar en factures de la segona edició 395.597 euros, i en el que a la tercera edició es refereix, l’Institut va rebre 1,049 milions, dels quals va emprar 320.635 euros per a l’esdeveniment.

Així, fins a un total de 3,6 milions d’euros va rebre Nóos de l’Administració pública valenciana en virtut del conveni de col·laboració subscrit el 8 de setembre de 2004 entre l’entitat aparentment sense ànim de lucre, la Ciutat de les Arts i les Ciències (CACSA) i la Fundació València Turisme Convention Bureau (FVTCB), al que van seguir dos addendes més.

De forma paral·lela, aquest dissabte també estan sent interrogats la responsable de gabinet del director general de CACSA, Carmen Descals (9 hores); Amparo Porrás, adscrita a CACSA (9.30); al sotsdirector de la Fundació Turisme València Convention Bureau (10.00); el director general de la societat Parcs Temàtics del País Valencià, Nicolás Figueras (10.30); María Francisca Llacer (11.00); Amparo Castellano (11.30); Eugenio Pérez (12.00); l’exinterventor de l’ajuntament de València Víctor Espinosa (12.30), i l’interventor-tresorer del Consistori, Ramón Brull (13 hores).

Comparteix

Icona de pantalla completa