Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia investiga casos de presumpta prostitució de menors al centre de Montolivet

La Fiscalia de València està investigant diversos casos de presumpta prostitució de menors al centre de Montolivet, en els quals no està implicat personal de les instal·lacions. A més, aquestes no es van produir al seu interior, segons han informat, a Europa Press, fonts coneixedores del procediment.

La investigació es va iniciar aquest mateix any i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives és coneixedora del procés. Ahir, la consellera Mónica Oltra va recordar, en relació a Montolivet, que es va informar d’un possible cas de corrupció de menors residents en el centre i que es va detindre, a l’abril, un home per aquests fets, que rondava per la instal·lació des del 2005. D’altra banda i segons informacions recents, a Montolivet també s’hauria tingut coneixement d’un cas de presumptes abusos entre menors residents.

Sobre aquesta investigació, Oltra ha explicat aquest dijous en el ple de les Corts, després de conéixer-se que Fiscalia està investigant diversos casos de presumpta prostitució de menors residents en el centre de Montolivet, que la diferència és que en aquest centre de València “el perill estava fóra” i es va poder protegir els menors amb la Policia i a Sogorb “estava dins” i es van traslladar els xiquets.

Així ho ha dit Oltra en resposta a la diputada del PP María José Català després que aquesta ha acusat Oltra de “portar una setmana intentant amagar que la Fiscalia investiga dos casos de prostitució amb menors a Montolivet”. Segons fonts coneixedores del procediment, en els casos que investiga Fiscalia no està implicat personal de les instal·lacions ni els fets es van produir en el seu interior.

“Hui hem sabut tots el que ha passat en la gestió dels centres de menors i el que la vicepresidenta no va explicar ahir i porta una setmana intentant amagar i és que la Fiscalia investiga dos casos de prostitució amb menors a Montolivet”, ha indicat la parlamentària del PP.

Sobre aquest tema, Oltra li ha preguntat si té “un problema de sordesa” perquè ha indicat que, en la seua intervenció d’aquest dimecres en el ple de les Corts, va denunciar que “hi havia un cas de corrupció de menors, que la policia n’havia advertit i que això va precipitar la decisió de traslladar-los a causa de la ubicació no idònia i perquè l’entorn no afavoria que estigueren ací els xiquets”. “Vostés tenien 80 xiquets quan vam arribar i nosaltres, 38 a dia d’avui. A la fi de juny no hi haurà cap xiquet a Montolivet”, ha subratllat.

“Jo vaig informar d’açò ahir i vaig dir que ja hi havia una detenció d’una persona que estava en aquella xarxa de corrupció de menors perquè s’havia millorat la vigilància a través de la Policia Nacional”. Si vostés no escolten no és culpa meua”, ha subratllat, per a remarcar que la diferència és que a Montolivet el perill “estava fóra” i es va poder protegir els menors amb la Policia. A Sogorb el perill “estava dins” del centre i l’única manera de protegir-los era traslladant-los.

Fets contrastats

Posteriorment, en declaracions als mitjans als passadissos del parlament valencià, Oltra també s’ha referit al fet que la direcció del Centre de Menors de Sogorb, gestionat per les Germanes Terciàries Caputxines, estiga valorant la possibilitat d’adoptar mesures judicials per acusar-los de no haver denunciat un suposat cas d’abusos sexuals per part d’un educador cap a una menor, per un atac a l’honor. La vicepresidenta ha explicat que el que va fer “no va ser opinar, sinó donar dades”.

“Tot el que vaig dir estava contrastat per dades, informes i documents. Allò que vaig plantejar van ser una sèrie de fets. Que se sàpiguen aquests fets és una cosa que pot molestar a la direcció del centre, ho entenc, però són fets, no són opinions, i els fets no ataquen mai l’honorabilitat. Els fets són fets”, ha dit.

En tot cas, ha afegit, “estan en el seu dret si creuen que se’ls ha vulnerat, en alguna mesura, algun dret de presentar el que consideren convenient”. Així mateix, ha indicat que no els ha arribat cap sol·licitud de reunió per part de la direcció del centre, encara que ha recordat que atenen “totes les sol·licituds” que els arriben.

Comparteix

Icona de pantalla completa