Diari La Veu del País Valencià
Movistar, Orange i Yoigo suprimeixen el ‘roaming’ dins la UE

Els clients mòbils de Movistar, Orange i Yoigo podran telefonar des de qualsevol país de la Unió Europea, Islàndia, Noruega i Liechtenstein com si ho feren des d’Espanya. Les operadores eliminen el roaming (itinerància mòbil) en compliment de la nova regulació de preus d’itinerància que va aprovar la Comissió Europea.

Vodafone ja va eliminar la itinerància per als clients de contracte en novembre del 2015 per als clients de contracte en telefonades des de de la Unió Europea, els Estats Units, Islàndia, Noruega, Suïssa, Turquia, Albània i Liechtenstein. La setmana passada, la companyia va eliminar el recàrrec per als clients de prepagament.

Reducció de preus en les dades mòbils

Es calcula que amb l’eliminació del recàrrec per itinerància, els preus majoristes, els que abonen les operadores a les companyies del país per usar les seues xarxes, seran un 90% més baixos que a hores d’ara. Per exemple, el preu màxim de les dades es reduirà des dels 50 euros per gigabyte actuals fins a 7,7 euros. La reducció serà progressiva fins l’any 2022, quan s’arribarà a un mínim de 2,5 euros per giga.

Comparteix

Icona de pantalla completa