Diari La Veu del País Valencià
Cinc religions es donen cita a València amb motiu de la XIII Multaqa

València acollirà de l’1 al 4 de juny la XIII edició de la Multaqa, que organitza el Centre UNESCO de València amb la col·laboració de la Fundazione Terzo Pilastro. Enguany, mig centenar de personalitats vingudes d’Itàlia, França, Espanya, Marroc, Argèlia, Egipte i Líban que representen fins a cinc religions –cristianisme, islamisme, judaisme, budisme i hinduisme debatran, sota el lema ‘Concòrdia Mediterrani’, sobre la pau.

Rafael Monzó, director de la Multaqa, ha destacat la importància de reflexionar sobre els pilars de la pau: la civilització, l’humanisme i l’ètica. Aquesta edició, el Grial tindrà un lloc preeminent a les trobades, on es debatrà sobre la ciència i el grial i el grial com a símbol.

L’artista Antonio Camaró és l’autor de la litografia sobre el grial que il·lustra la XIII Multaqa. / DIARI LA VEU

Per la seua banda, el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha assenyalat que, amb aquestes conferències i debats al voltant de la pau, “València serà capital de la tolerància”. En aquest sentit, el responsable de l’AVT ha posat en valor els motius de la Multaqa, ja que veu imprescindible “cultivar els valors de la tolerància i la hospitalitat” i com “el turisme és un antídot contra els odis”. Colomer ha demanat que aquests debats servisquen per a generar una “cultura de la pau” perquè això ajuda que vinguen turistes amb consciència de la tolerància.

Els actes de la Multaqa tindran lloc al Centre de Turisme, l’Hotel Las Arenas i la Beneficència.

Comparteix

Icona de pantalla completa