Diari La Veu del País Valencià
El PSPV reclama a Fabra seguisca l’exemple de Barberá i rebutge el copagament
RedactaVeu / València.

El portaveu socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha posat l’accent que “el copagament del Consell de Fabra als discapacitats valencians va a incidir a agreujar més la situació d’exclusió social” que, segons ha remarcat, al País Valencià arriba al 30% de la població. Per açò, Torres ha demanat al president Fabra que seguisca l’exemple de Barberá i vote a favor la Proposició no de Llei presentada pels socialistes per a retirar aquest decret. Al mateix temps, ha instat a l’alcaldessa de València i també diputada en Les Corts al fet que “no s’absente del ple el dia que es vote la nostra petició i la recolze, com ha fet a l’ajuntament”.

Així, ha recordat que hi ha més de 124.000 famílies en aquest moment que no tenen cap tipus d’ingressos i que el 48% dels 700.000 aturats del País no reben cap tipus de prestació, en haver esgotat l’atur i el subsidi de desocupació, i milers i milers de famílies no tenen cap recurs. Sobre aquest tema, ha subratllat que “en molts casos estan sobrevivint, en el cas que tinguen algun fill o familiar amb discapacitat, gràcies a la pensió d’aqueixa persona”.

Per aquests motius, el portaveu socialista ha sostingut que si Fabra, que “està fent oïdes sordes a les demandes dels dependents”, imposa el copagament, significarà que “moltes famílies perdran l’únic manteniment que tenien”.

Comparteix

Icona de pantalla completa