Diari La Veu del País Valencià
Francesc Valls, alcalde de Muro: “Ordim de Lletres és una Festa del Llibre, amb majúscules”

Muro celebra, a partir d’aquest cap de setmana, la XXII Festa del Llibre “Ordim de Lletres”, un esdeveniment que mira cap a la comunitat educativa. Espectacles, conferències, exposicions i les intervencions dels centres escolars donaran forma a aquest certament cultural força interessant i certament necessari.

La Biblioteca Municipal, l’Ajuntament de Muro i els distints centres educatius de la localitat fan possible, un any més, aquesta festa multidisciplinària que tindrà lloc a distints espais de la ciutat entre el divendres 26 de maig i el dissabte 3 de juny.

Parlar de cultura, i més concretament de literatura, és un goig. Per això, l’alcalde de Muro, Francesc Ramon Valls, com a màxim responsable institucional, obri, a Diari La Veu, la porta del seu municipi perquè la resta de país se n’assabente de forma concreta de la celebració de la Festa de les Lletres.

“L’aposta d’aquest equip de govern per la cultura és clara. Enguany, “Ordim de Lletres” es dissenya amb una orientació clara cap a la comunitat educativa: exposicions, teatralitzacions, recitals musicals en homentage a Miguel Hernández, Bob Dylan o Joan Valls seran l’eix principal de la participació dels estudiants en el certamen”, explica l’alcalde a Diari La Veu.

Valls destaca que el cicle de conferències i activitats “no pot envejar cap altre certamen, ja que enguany tenim la sort de comptar amb Núria Cadenes, Manuel Vicent, Rosa Maria Calaf, Javier sierra, Urbà Lozano o Manuel Cerdà”.

“Per tant, la qualitat del certament, pel que fa al programa, la importància de la vinculació i el protagonisme del jovent, centralitza, al nostre poble, ni que fos per uns dies, l’atenció literària del País Valencià. En eixe sentit, hem fet una aposta clara per a mostrar a la comarca i la resta del territori que és possible fer cultura fora de les grans capitals, és una Festa amb majúscules”, recalca l’alcalde de Muro.

Trajectòria del certamen

Des dels seus inicis, com es pot comprovar en l’històric d’autors que han visitat Muro i han passejat pels seus carrers i que s’exposa a la Biblioteca Pública, molts són els prestigiosos escriptors i escriptores en valencià i castellà que les veïnes i els veïns d’aquest poble han pogut escoltar i conéixer, amb proximitat, des d’aquest fòrum de reflexió i coneixença literària. A més a més, després de més de dues dècades amb una inversió i aposta constant, tot i els entrebancs dels anys noranta i els daltabaixos econòmics més recents en qüestió de pressupost, els esforços de l’equip humà de la Biblioteca Pública Municipal Francesc de Paula Momblanch, al capdavant del qual ha estat la tècnica bibliotecària Carmina Prats, han vist i veuen els seus fruits: veïnes i veïns que esperen amb il·lusió cada any aquesta fita literària, i altres que han convertit la seua estima per la literatura en un modus vivendi i sense la qual no entendrien aquest món. Veïnes i veïns que ja de grans, o bé de menuts, han descobert la literatura no sols a casa, a l’escola, a l’institut o altres espais com la universitat o l’escola d’adults, sinó que s’han nodrit d’aquesta Festa, amb majúscules, i ara estan fortament vinculats al món literari.

Comparteix

Icona de pantalla completa