Diari La Veu del País Valencià
Educació destinarà 29,8 milions al programa Xarxa Llibres el proper curs

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports ha publicat aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) les resolucions que regulen i aproven les ajudes econòmiques per a fer front a les despeses de reposició i renovació de llibres de text i material curricular per al proper curs. El pressupost total per al curs 2017-2018 serà de 29.842.593 euros, la qual cosa suposa un augment del 3% respecte del curs anterior.

D’acord amb el programa Xarxa Llibres, les famílies han de tornar el material als centres educatius i, a canvi, quan comencen de nou les classes, l’alumnat disposarà dels llibres de text gratuïts que li corresponen. Les famílies dels alumnes de 1r i 2n de Primària rebran un xec llibre d’un import màxim de 160 euros per al proper curs al seu centre perquè puguen adquirir el material als establiments de venda, ja que en cada curs els llibres d’aquesta etapa es reposen per complet.

Els centres educatius són els encarregats de comprar els manuals de reposició necessaris per als seus bancs de llibres. Aquestes ajudes per al manteniment dels bancs podran ser sol·licitades per tots els centres docents sostinguts amb fons públics i seran assignades en funció de les necessitats de reposició i renovació de cada centre.

Les dotacions econòmiques que es concediran a cada centre es determinaran en funció de les necessitats que manifesten; no obstant això, està previst que els centres que així ho requerisquen puguen fer la compra de lots complets, el preu estimat dels quals serà d’entre 175 euros en Primària i 278 euros en Secundària.

Pel que fa a aquells centres que ja estaven treballant amb bancs de llibres amb anterioritat a la implantació del programa Xarxa Llibres en el curs 2015-2016, tindran una dotació màxima d’un 10% en Primària i d’un 15% en Secundària, calculada en funció de l’alumnat participant en cada etapa i del valor estimat del lot complet de llibres. La dotació per a la resta de l’alumnat que no es preveu en els apartats anteriors serà d’un 6% en Educació Primària i d’un 11% en Educació Secundària Obligatòria, calculada també en funció de l’alumnat participant en cada etapa i del valor estimat del lot complet de llibres.

Comparteix

Icona de pantalla completa