Diari La Veu del País Valencià
El PP demana una comissió d’investigació sobre la gestió dels centres de menors

El grup parlamentari del Partit Popular ha demanat aquest divendres la creació d’una comissió d’investigació a les Corts sobre la gestió dels centres de menors duta a terme pel govern valencià.

Així ho ha anunciat la portaveu del grup parlamentari del PP a les Corts, Maria José Català, en una roda de premsa. En la sol·licitud es demana la “immediata posada en marxa” d’aquesta comissió perquè investigue “la crisi en la gestió del centres públics, especialment en el de Montolivet”. La portaveu del govern valencià ha anunciat, durant la seua compareixença posterior al ple del Consell, que accepta la proposta del PP per a la creació d’aquesta comissió.

Català ha manifestat que el PP vol saber si la gestió de la vicepresidenta del govern valencià al capdavant dels centres de menors durant els dos últims anys “ha sigut la correcta i adequada” i exigir responsabilitats si així es requereixen.

“Pretenem que durant sis mesos s’analitze i se sol·licite tota la informació sobre quina ha sigut la gestió, especialment del centre de Montolivet, i de tots els centres que han registrat algun tipus d’incidències”, ha apuntat Català, per a qui les recents informacions sobre els fets registrats als centres de Sogorb i Montolivet “són el més greu que ha succeït en els últims anys durant el Consell del Botànic”.

Segons la diputada, el grup parlamentari del PP a les Corts vol exigir responsabilitats, si bé abans vol tenir “tota la informació i un coneixement clar del succeït”. Català també ha apuntat que el desig del PP és que aquesta comissió es realitze “amb les majors garanties de privadesa de les dades que d’alguna manera incideixen en aquests menors tutelats”.

Per últim, ha manifestat que, en aquests moments, des del PP “no ens fiem del que ens diu la vicepresidenta del Consell”. “Volem saber si Oltra està disposada a acceptar la comissió d’investigació” atés que si ha d’amagar alguna cosa “no estarà disposada ni a acceptar-la ni al fet que el seu grup parlamentari li done suport”.

Comparteix

Icona de pantalla completa