Diari La Veu del País Valencià
El Consell garanteix que o hi ha tornada al model educatiu del PP

La vicepresidenta i portaveu del govern del País Valencià, Mónica Oltra, ha afirmat que “no hi ha tornada al model –educatiu– del PP”. Així s’ha anunciat durant la roda de premsa posterior al ple del Consell respecte de la suspensió de forma cautelar, per part del TSJ, del decret que estableix el model lingüístic educatiu valencià en l’ensenyament no universitari.

Preguntada per les conseqüències d’aquesta resolució als centres educatius valencians, Oltra ha assenyalat que no hi ha d’haver cap canvi. “Tot segueix amb absoluta normalitat”, ha afirmat. Per això, ha fet una crida a l'”absoluta tranquil·litat” de les famílies atés que, segons ha explicat, “les cautelars del TSJ no afecten el procés d’admissió” i, per tant, el procés de matriculació dels alumnes es realitzarà de forma “normal”.

La portaveu de l’executiu valencià ha anunciat que l’advocacia de la Generalitat treballa en l’actualitat en el recurs a aquesta mesura. També ha manifestat que “el projecte lingüístic del centre no depén del Decret de Plurilingüisme”, atés que “ja no hi ha línies”, sinó “projectes lingüístics” en què “cada centre dissenya l’aplicació del model”.

La vicepresidenta ha descartat que es vaja a convocar un termini extraordinari d’admissió als centres escolars després de la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme, perquè “tot segueix sota absoluta normalitat” en els processos de matriculació, al mateix temps que ha rebutjat tornar a l'”anterior model del PP”. “No hi ha pla B perquè encara que es manté la suspensió cautelar; s’aplicarà el projecte lingüístic del centre”, ha afirmat. “Les cautelaríssimes del TSJCV no afecten el procés d’admissió i, per tant, no té cap incidència” sobre els processos de matriculació en els centres”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa