Diari La Veu del País Valencià
Habitatge subvenciona amb ajudes de fins al 45% de l’obra la rehabilitació d’edificis

La Conselleria d’Habitatge ha publicat, aquest divendres, en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), les convocatòries per a sol·licitar les ajudes per al Foment de la Rehabilitació Edificatoria de fins a un 35% de les obres i d’un 10% addicional, així com les ajudes de Suport a la Implantació de l’Informe d’Avaluació d’Edificis (IEE), dins del Pla Estatal d’Habitatge. El termini per a la presentació de la sol·licitud d’ambdues línies d’ajudes s’iniciarà a partir del pròxim dilluns, 29 de maig, i finalitzarà el dia 10 de juliol del 2017.

La directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, ha explicat que aquestes dues línies d’ajudes s’emmarquen dins de l’objectiu de la Generalitat de “donar un nou impuls” a la rehabilitació d’edificis i habitatges. També de millorar la qualitat de vida dels seus usuaris i contribuir a reactivar el sector de la construcció.

Torró ha recordat que la subvenció per a rehabilitació serà fins a un 35% de les obres i d’un 10% addicional que la Generalitat continua incorporant, com ja va fer per primera vegada en l’anterior convocatòria. Així, es podran subvencionar fins a 2.000 euros per habitatge en obres de conservació, com ara l’estructura i les instal·lacions de l’edifici i també les façanes o cobertes dels edificis declarats BIC, catalogats o protegits, així com per a obres de sostenibilitat que impliquen millorar la qualitat tèrmica i instal·lació d’energia renovable. Les subvencions seran de fins a 4.000 euros per habitatge en obres d’accessibilitat per a la instal·lació d’ascensors o rampes adaptades.

Aquestes línies d’ajudes s’emmarquen dins de l’objectiu de la Generalitat de donar un nou impuls a la rehabilitació d’edificis i habitatges, millorar la qualitat de vida dels seus usuaris i contribuir a reactivar el sector de la construcció

Aquestes ajudes poden ser sol·licitades per les comunitats de propietaris, les agrupacions de comunitat de propietaris o els propietaris únics d’edificis d’habitatges. Poden optar a les ajudes els edificis de residència col·lectiva, construïts abans de 1981, amb almenys el 70% de la seua superfície usada com a habitatge i que siga el domicili habitual dels seus propietaris o usuaris. Excepcionalment, s’admetran edificis que, sense complir aquestes condicions, siguen d’habitatges no situats en zones de platja o de segona residència, amb greus danys estructurals. També quan es tracte d’edificis finalitzats abans del 2000 i que seran destinats íntegrament al lloguer durant almenys deu anys des de la recepció de l’ajuda.

En matèria d’accessibilitat es podran demanar ajudes per a la instal·lació o renovació d’ascensors, instal·lació de salvaescales o altres dispositius d’accessibilitat, incloent els adaptats a les necessitats de persones amb discapacitat sensorial,;senyals lluminosos o sonors que permeten l’orientació en l’ús d’escales i ascensors, i dispositius electrònics de comunicació entre els habitatges i l’exterior.

Suport a la Implantació de l’Informe d’Avaluació d’Edificis

De les ajudes per a la Implantació de l’Informe d’Avaluació d’Edificis, IEE, es podran beneficiar les comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats de propietaris o persones propietàries úniques d’edificis de caràcter predominantment residencial, que hagueren registrat l’IEE amb posterioritat al 26 de juliol del 2016.

La subvenció màxima serà de 20 euros per cadascun dels habitatges dels quals conste l’edifici i de 20 euros per cada 100 metres quadrats de superfície útil de local, sense que, en cap cas, puga superar-se la quantitat de 500 euros per edifici ni el 50% del cost de l’informe. En la seua concessió es prioritzarà l’antiguitat de l’edifici, el nombre d’habitatges i la qualitat constructiva segons la categoria cadastral.

La Generalitat, de forma addicional a les ajudes que es finançaran pel Ministeri de Foment, concedirà una ajuda màxima de 8 euros per cadascun dels habitatges dels quals conste l’edifici i de 8 euros per cada 100 metres quadrats de superfície útil de local, sense que, en cap cas, puga superar-se la quantitat de 200 euros per edifici ni el 20% del cost de l’Informe.

Quant al pressupost, en el cas de les ajudes a la rehabilitació, el ministeri aportarà 17.321.838 euros i la Generalitat 2.084.083 euros. Així, el total ascendeix a 19.405.921 euros enfront dels 18.507.371 euros de l’exercici anterior.

Comparteix

Icona de pantalla completa