Diari La Veu del País Valencià
El Consell Escolar Valencià promou una jornada lúdica per a incentivar la lectura en família

El Consell Escolar Valencià promou, dins del Pla de Foment del Llibre i la Lectura ‘Llegim, llegim, llegim’, una jornada familiar educativa i lúdica per al proper dissabte 3 de juny amb el nom “#KDDLectura: Llegim en família llibres… i més”. L’activitat està organitzada en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, l’Ajuntament de València, la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), la Fundació Bromera, l’Associació Unentretants, Fesord, ONCE i la Biblioteca del Museu d’Etnografia de València.

La jornada tindrà lloc a l’Espai d’Innovació Las Naves de València i, entre les activitats, destaca la comunicació sobre la lectura en família de la professora Gemma Lluch i un degoteig d’actuacions del ‘contacançons’ Dani Miquel. Posteriorment, tindran lloc fins a catorze tallers adreçats als lectors de totes les edats (llegim mostres, contalles, espais, còmics, exposicions, àlbums il·lustrats, partitures, aplicacions mòbils, amb bebés, amb les mans, des d’Instagram i amb pensament filosòfic). També es faran emissions de ràdio en directe per internet i televisió. La darrera activitat col·lectiva crearà un bosc de recomanacions lectores amb l’ús de cudols i globus.

La “KDD Llegim en família llibres… i més” és la continuació de la primera campanya “Un Tràiler de lectura en equip” feta amb l’objectiu d’investigar els hàbits de lectura dels menuts i adolescents amb el suport del grup ERI de la Universitat de València. Els resultats del primer informe concloïen que cal prendre mesures per a dissenyar accions que promocionen la lectura diversificada, en valencià i en família, aprofitant per a introduir els clàssics.

El Consell Escolar Valencià elaborarà un informe de recomanacions a l’Administració educativa amb les dades obtingudes mitjançant les inscripcions, els tallers i les enquestes que s’hi faran. El programa dels tallers i el formulari d’inscripció es troba al web de mestre a casa.

Comparteix

Icona de pantalla completa