Diari La Veu del País Valencià
Arranquen la placa d’Alacant dedicada a l’Stanbrook

La placa dedicada als republicans que van lluitar per la llibertat i al capità del buc ‘Stanbrook’, situada al Port d’Alacant, ha sigut arrancada del seu enclavament, segons han informat fonts de l’Ajuntament d’Alacant, que ha condemnat “enèrgicament” aquest acte vandàlic.

La regidora de Memòria Històrica i Democràtica d’Alacant, María José Espuch, ha lamentat que l’atac haja coincidit amb els actes organitzats en record a les víctimes del bombardeig del Mercat Central d’aquest passat dijous, 25 de maig. L’edil ha anunciat que es reposarà la placa, al temps que ha lamentat que existisquen persones que “no respecten els valors de la llibertat i la memòria”.

A més, l’edil ha defensat la “necessitat” que les forces de seguretat col·laboren per a posar fre a la creixent ona d’atacs registrats contra elements que recorden la memòria històrica de la ciutat i, en aquest sentit, ha anunciat que traslladarà aquesta situació al subdelegat del Govern a Alacant, José Miguel Saval.

La placa arrancada per persones fins ara no identificades va ser instal·lada en el seu moment en memòria als republicans que van lluitar per la llibertat i al capità de l”Stanbrook’, Archibald Dickson, qui, amb la seua tripulació, va aconseguir traure en el vaixell diversos milers de republicans cap a l’exili, evitant així que caigueren en les mans dels feixistes espanyols.

Comparteix

Icona de pantalla completa