Diari La Veu del País Valencià
El PSPV critica que PP i Cs veten al Congrés 38 milions d’euros per al transport metropolità

La diputada del PSPV al Congrés dels Diputats, Ana Botella, ha criticat aquest dissabte la “submissió” dels diputats valencians del Partit Popular i Ciutadans (Cs) “davant les ordres que els imposa Madrid”, ja que tots dos grups parlamentaris “s’han aliat per a vetar l’ajuda de 38 milions que sol·licitaven els socialistes per a l’Autoritat Metropolitana de Transport a València”.

En un comunicat, Botella ha lamentat que, amb aquesta decisió, “el PP, amb la complicitat de Ciutadans, deixa 1,8 milions de veïns repartits en 60 municipis a l’estacada”.

La parlamentària ha recriminat així que, mentre en el projecte de pressupostos per a 2017 Madrid rep 126 milions per al transport metropolità i Barcelona 108, el PP de Rajoy ha previst 0 euros per a València, malgrat ser “la tercera ciutat i àrea metropolitana més poblada de l’estat espanyol.

Aquesta xifra, “en vistes de l’actitud manifestada en la presentació d’esmenes, és suficient per al PP i Ciutadans, que s’han negat a donar suport a la proposta dels socialistes valencians al Congrés perquè el govern destinara 38 milions a l’òrgan creat per la Conselleria d’Infraestructures”, ha lamentat Botella.

La diputada ha asseverat que “la quantitat que destina el govern al transport metropolità de València és proporcional a l’interés que té pels ciutadans de 60 municipis: és a dir, zero”. “El govern del PP intenta entorpir totes les mesures de la Generalitat destinades a millorar la vida dels valencians”, ha agregat.

Segons Botella, “després de 20 anys de caos en el servei de mobilitat de l’àrea metropolitana”, la Conselleria ha engegat l’Autoritat Metropolitana de Transport a València per a “corregir els problemes d’eficàcia i eficiència dels serveis de transport que afecten 1,8 milions de persones que viuen en 60 municipis i poder comptar amb un sistema integral de transport sostenible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa