Diari La Veu del País Valencià
Bonig sobre el plurilingüisme: El PP no tolerarà desobediències ni insubmissió

La presidenta del Partit Popular al País Valencià (PPCV), Isabel Bonig, ha recordat que els tribunals han paralitzat el Decret de Plurilingüisme, al qual ha titllat de “xantatge”, i per això ha advertit el Consell que no pot mantenir el seu full de ruta perquè “les decisions dels jutges s’acaten sempre” i, per tant, el decret “no es pot aplicar”.

Així, ha assenyalat: “Si no els agraden –les decisions judicials–, les recorren, però s’acaten sempre”. A més, ha agregat que el PP no “tolerarà desobediències” ni “insubmissions”.

Bonig ha clausurat aquest dissabte a Torrevella el 14é Congrés del PP de la demarcació d’Alacant, en el qual José Ciscar ha eixit reelegit com a president amb 810 vots a favor, dos nuls i 21 en blanc.

La presidenta dels populars valencians ha dit que el PP defensarà que “la llibertat dels valencians no siga xafada” i ha demanat als seus afiliats que treballen per a “reconquerir” el País Valencià en 2019. “Que la indignació no es transforme en barricades i pancartes, sinó en revolució silenciosa, que és la que representa la gent normal i que és la majoria de la gent d’aquesta Comunitat”.

“El PP porta en l’ADN la llibertat”, ha mantingut enfront del “radicalisme i el nacionalisme exacerbat”. Bonig ha defensat la justícia social i “els drets inherents” de les persones que “l’Estat reconeix”. “És el que hem de defensar”, ha continuat, i ha instat “a treballar” perquè el 2019 siga “el triomf de la llibertat”.

En aquest sentit, ha subratllat que el PP d’Alacant “és un exemple per a tots” i “l’esperança dels quasi dos milions d’habitants de la província”. Al seu judici, aquest ha sigut l’exemple de la gent “normal” i “corrent” del partit cridat “a liderar el futur dels dos milions d’alacantins”.

“D’aquest partit, del PPCV, depén el futur de molta gent; dels qui volen lliurement triar l’educació dels seus fills, la llengua vehicular i en la qual volen expressar-se”, ha continuat.

Tele de propaganda

Isabel Bonig ha lamentat que mentre els pressupostos de l’Estat destinaran enguany 850 milions d’euros més al territori valencià en matèria educativa i sanitària, el Consell en destinarà 300 a obrir la nova RTVV.

“Molt fàcil i clar: no prefereixen invertir en sanitat, educació, però sí hi ha 300 milions per a obrir una televisió autonòmica de propaganda, mentre que no paguen dependència i creen agències per a col·locar a qui no han pogut col·locar al Consell”, ha dit.

Per això, ha sostingut que Alacant “representa el contrari al Titànic” i ha defensat que “la reconquesta” de la Generalitat en 2019 “comença des del sud, des de la província d’Alacant; començarà en la comarca de la Vega Baixa i s’estendrà per tota la Comunitat, per a acabar amb els plors i la falta de gestió”.

A més, ha afirmat que al Consell estan “més preocupats per resoldre els problemes dels morts, que per resoldre els problemes dels vius; de reescriure el passat que recorda sempre una Espanya dividida, que de realment gestionar el present i el futur”. La líder dels populars també ha criticat que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, tinga 12 assessors, i ha al·legat: “Mai un govern del PP va tenir 12 assessors per conseller”.

Comparteix

Icona de pantalla completa