Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J: ‘La jutgessa està contaminada’
Europa Press / València.

L’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) presentarà un incident de nul·litat d’actuacions davant de l’Audiència Provincial qüestionant la competència del Jutjat d’Instrucció número 21, que investiga l’accident, en considerar que “no cap connexitat davant les actuacions dutes a terme per aquest tribunal en la primera instrucció, en les quals es va declarar l’extinció penal per defunció, i les actuals diligències”.

En un comunicat, l’entitat ha defensat que la recerca, una vegada reobert el cas, “ha de ser objecte de coneixement per un nou jutge, ja que considerem que l’actual jutge està contaminada i no ofereix les garanties necessàries per a una recerca parcial i objectiva”.

Així mateix, presentaran un altre incident qüestionant la negativa a investigar les compareixences en la comissió parlamentària sobre l’accident de metro. Segons han aclarit, l’incident de nul·litat és un recurs contra una resolució dictada en segona instància que es considera ha infringit algun precepte constitucional.

“Valorem enormement la reobertura de la recerca sobre l’accident. Precisament perquè hem estat reivindicant durant més de set anys i mig que era necessària, i que es necessitava fer justícia, volem seguir treballant perquè aquesta nova possibilitat que se’ns presenta no es deixe cap fet sense contemplar, i que es puga investigar amb total objectivitat i independència”, han assenyalat des de l’associació.

Comparteix

Icona de pantalla completa