Diari La Veu del País Valencià
Un de cada deu veïns de València conviu amb pisos turístics

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Turisme, Sandra Gómez, creu que a València no existeix turismefòbia o rebuig al turisme. L’afirmació se sosté en l’enquesta sobre l’oferta de vivenda turística i apartaments de València, que indica que al 69,10% dels veïns del cap i casal no li molesten els turistes allotjats en domicilis particulars a través de plataformes com ara Airbnb.

El sondeig assenyala que al 72,6% dels residents a València no els faria res que es llogaren vivendes a turistes al seu edifici o al seu barri. Aquesta dada demostra, en paraules de Gómez, “que el grau de saturació a la ciutat de moment no és així”.

El 80% dels enquestats veuen inútil prohibir els pisos turístics, mentre que el 67,8% no creuen que siga útil limitar el nombre de dies que es pot llogar un immoble a turistes. A més, segons l’enquesta, el 67,4% dels habitants del cap i casal veuen inútil permetre que només es lloguen, a turistes, pisos de les primeres plantes dels edificis.

El soroll i la brutícia, les principals preocupacions

El sondeig municipal mostra una ciutat on el 9,8% dels veïns viuen en un edifici amb vivendes turístiques, mentre que un 4% declaren que els consta que s’estan llogant pisos en edificis propers.

Quant a les molèsties que poden generar els ocupants dels pisos turístics, el soroll és la principal preocupació per al 45,9% dels enquestats, seguida per la brutícia i els desperfectes a les zones comunes, que representa un problema per al 38% dels enquestats.

L’Ajuntament ha fet 2.585 enquestes durant els mesos de març i abril, de les quals 696 s’han fet a veïns de Ciutat Vella, 238 a habitants de l’Eixample i 150 a veïns d’Extramurs. Gómez ha explicat que les dades formen part d’un avançament d’una enquesta que “encara no s’està realitzant” per a censar el nombre real d’apartaments turístics al cap i casal.

Comparteix

Icona de pantalla completa