Diari La Veu del País Valencià
L’IVAM farà de la seua terrassa un chill-out durant l’estiu

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) vol donar-li un altre ús a la terrassa que s’ubica davant de les seues portes d’accés. Es tracta de fer habitable l’esplanada del centre Julio González durant els mesos d’estiu i convertir l’espai en un lloc per a exhibir “nova producció artística”, més enllà de les seues parets. L’arquitecte valencià Adrián Torres serà l’encarregat de convertir la zona en una mena de chill-out durant l’estiu, segons l’esbós de la construcció efímera que ha avançat l’IVAM.

El projecte d’intervenció arquitectónica i artística efímera es presentarà el 22 de juny; això no obstant, Torres ja treballa en el projecte que durant els mesos estivals i les hores de més calor permetrà que el públic puga passar més temps dins. D’aquesta manera, s’aconseguirà que l’espai del museu siga “més habitable, més verd i més interactiu”, expliquen des del museu.

L’objectiu és que els visitants puguen romandre en l’espai, a les portes de l’IVAM. És per això que el projecte emmarcat dins de l’actuació artística denominada “IVAM produeix” es farà tots els estius amb intervencions diferents. Per a dur endavant un projecte diferent cada any es convidarà artistes, arquitectes i col·lectius formats per diferents professionals que aporten idees per a transformar l’entrada del museu.

L’IVAM vol, amb aquestes accions, ampliar el model expositiu i portar l’art més enllà de les parets. / IVAM

El projecte d’Adrián Torres, molt similar al que l’arquitecte valencià va dur endavant amb la Factoria Cívica en altres espais públics, segueix el propòsit de l’IVAM d’ampliar el model expositiu més enllà de les parets. De fet, aquest model es va iniciar ja el passat mes de gener amb la intervenció, en la façana de l’IVAM, de l’artista Cristina Lucas.

Adrián Torres (València, 1982) ha dut a terme projectes d’arquitectura emergent i d’activació d’espais de cogestió i creativitat social urbana, com ara la Caldereria, el Bosc Urbà del Carme o el solar Corona. Actualment desenvolupa projectes d’arquitectura, paisatge, investigació i disseny.

Comparteix

Icona de pantalla completa