Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat convoca ajudes per a impulsar l’eficiència energètica

La Conselleria d’Economia Sostenible, mitjançant l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), ha obert la convocatòria del programa d’estalvi i eficiència energètica per a la indústria i l’edificació a través del qual es donarà suport econòmic a la inversió en mesures que ajuden a reduir el consum energètic.

Aquest programa, destinat a empreses i entitats, compta enguany amb un pressupost de tres milions d’euros, dels quals 2,15 són per a subvencionar accions d’eficiència energètica en la indústria i 780.000 euros, per a accions en el sector de l’edificació.

Pel que fa a la indústria, les ajudes ascendeixen al 30% del cost elegible, encara que aquesta quantitat podrà incrementar-se en 10 punts en el cas de xicotetes i mitjanes empreses i en el cas d’entitats sense ànim del lucre. Així doncs, se subvencionaran aquelles actuacions que suposen una reducció del consum energètic en els processos industrials. Entre aquestes figuren la substitució d’equips i instal·lacions per uns altres d’alta eficiència energètica, la recuperació de les calors residuals, la millora del rendiment dels equips existents, la implantació de sistemes de control i seguiment dels consums energètics o la millora de l’eficiència energètica de la il·luminació de les fàbriques, entre d’altres.

Les actuacions en la indústria podran tindre una ajuda econòmica de fins al 30% del cost de la inversió

Els sectors industrial i serveis, conjuntament, representen el 40% del consum total d’energia del País Valencià. Per aquesta raó, segons la Generalitat, “resulta d’especial rellevància escometre polítiques actives per a reduir els consums d’energia en aquests sectors”. A aquestes ajudes podrà accedir qualsevol empresa o entitat de naturalesa pública o privada.

La Conselleria d’Economia Sostenible donarà suport a la millora de les instal·lacions tèrmiques i d’il·luminació sempre que es reduïsca el consum energètic, almenys, un 20%

A més, el programa d’eficiència energètica en l’edificació donarà suport a les accions que redunden en una major eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques quan aquestes comporten una disminució, almenys, del 20% del consum energètic. Així, se subvencionarà el canvi de calderes, la instal·lació de màquines que aprofiten calors residuals, sistemes centralitzats de climatització de refrigeració i calefacció o la implantació de sistemes de control i regulació dels equips.

Junt amb aquest tipus d’actuacions, l’IVACE també donarà suport a les accions que suposen almenys un 30% d’estalvi energètic en la il·luminació mitjançant mesures com la substitució de lluminàries, la implantació de sistemes de regulació d’encès i apagat, directors de presència, etc.

Els beneficiaris de les ajudes tindran de termini fins al pròxim 31 de maig del 2018 per a realitzar i acreditar els projectes.

Comparteix

Icona de pantalla completa