‘És infame l’ús partidista que fa el PP del dictamen científic de la llengua’

EUPV acusa Castellano “d’encabotar-se que el Sol dóna voltes a la Terra”
2 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu / València.

El portaveu adjunt d’EUPV, Lluís Torró, considera “inassumibles” les declaracions de Serafín Castellano que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “ha perdut tot el sentit” per la definició que apareix al Diccionari Normatiu Valencià.

“A més d'encabotar-se en què el Sol dóna voltes al voltant de la Terra es veu clar quina era la intenció de la reforma de l’AVL: controlar-la. És infame que es faça un ús partidista contra un dictamen científic sobre el que no hi ha cap controvèrsia entre els filòlegs”.

Torró afegeix: “el PP demostra estar molt esglaiat per les perspectives electorals quan recorre a aquestos arguments per mobilitzar a la part més atàvica dels seus votants. Saben que la ciutadania valenciana està ansiosa per posar-los al carrer i no dubten en desprestigiar organismes que ells mateixos van impulsar per tractar desesperadament d’evitar el que és evident que és inevitable: la fi del règim del PP al País Valencià”.

Lluís Torró,  ha lamentat les declaracions dels dirigents del PP sobre l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la intenció de Fabra d’eliminar-la. Torró s’ha preguntat “per què es claven amb eixa definició o no amb altra” i ha afirmat que “no té absolutament cap sentit  i demostra que el PP no vol una AVL com una institució normativa independent”. “Volen un instrument polític per a mantenir artificialment la divisió de la llengua al preu que siga”, ha afegit.

 “En tot cas –ha declarat Torró- els únics que poden jutjar el treball de l’AVL són els filòlegs”. “Si la cosa no fóra tan greu açò arribaria a ratllar el ridícul”, postil•la el diputat d’esquerres. “Darrere d’aquests moviments s’amaga el menyspreu del Partit Popular per la pròpia llengua”, conclou Torró.   


next