Diari La Veu del País Valencià
Puig sobre la F1: Es va dir que no costaria ni un euro als valencians i en va costar moltíssims

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confiat aquest dimarts que la Justícia “determine prompte les culpabilitats” respecte a l’organització del Gran Premi de la Fórmula 1 a València. També ha mostrat la seua confiança que “es retornen els diners sostrets”, atés que, “a més que ens va costar més de 150 milions d’euros, va haver-hi gent que es va enriquir de manera il·lícita”. El cap de Consell ha recordat que just abans de les eleccions es va produir “una manipulació greu perquè es va dir que no costaria ni un euro als valencians i va costar moltíssims diners” i, a més, ha afegit, “pel que sembla va haver-hi persones que es van enriquir il·lícitament”.

Puig s’ha referit així, abans d’assistir a l’acte de celebració del 50é aniversari de l’Associació de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius, a la petició de documentació per part d’agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de València relativa als expedients adjudicats per l’anterior govern del PP per a la contractació d’obres de condicionament per a la realització del Gran Premi de la F1 i del viatge que va realitzar l’exconseller d’Infraestructures i Transports Mario Flores a Dubai i Bahrain del 30 de març i 2 d’abril del 2008.

Ximo Puig: “La Fórmula 1 va ser un autèntic desastre, atés que no va significar cap avanç per a la societat sinó tot el contrari. Confie que la justícia determine prompte les culpabilitats. La Generalitat es posa al servei de la Justícia per a esclarir la veritat

Sobre aquest tema, ha recalcat que la Generalitat es “posa al servei de la Justícia per a esclarir la veritat” i ha assenyalat que “tant de bo prompte es determinen les culpabilitats” perquè la Fórmula 1 va ser un autèntic desastre” ja que no solament “no va significar cap avanç” per a la societat sinó “tot el contrari”. De fet, ha assenyalat que “ara del que es tracta és de saber si a més que ens costara més de 150 milions d’euros va haver-hi gent que es va enriquir de manera il·lícita”. “Açò és el que ara sembla que està investigant la Justícia”, ha apuntat.

Bernie Ecclestone amb l’expresident Francisco Camps. / EUROPA PRESS

Puig ha anunciat la predisposició de la Generalitat a col·laborar amb la justícia per tal “que s’esclarisca la veritat i que es retornen els diners sostrets si és que ha sigut el cas”, ha recalcat el cap del Consell. En aquest sentit, ha assenyalat que tot aquest tema “està adossat al que va ser una mala decisió política”.

“La organització de la Fórmula 1 a València forma part d’un passat que volem superar i que estem superant dia a dia”

En qualsevol cas, el cap de l’executiu valencià ha assenyalat que “forma part d’un passat que volem superar”. “Aquesta hipoteca reputacional enorme que té la Comunitat Valenciana, que volem superar i que estem superant dia a dia”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa