Diari La Veu del País Valencià
Modesto Crespo (CAM) assegura que ingú el va informar dels problemes de solvència de l’entitat

L’expresident de la CAM, Modesto Crespo, ha defensat, aquest dimarts, a la vista oral que acull l’Audiència Nacional per presumptes irregularitats als comptes de l’entitat, que “ningú” el va informar que l’entitat tenia problemes de solvència. A més, ha assegurat que una setmana abans de la intervenció de la caixa l’any 2011 “les notícies eren positives”.

Crespo ha afirmat que “desconeixia els procediments interns”, a preguntes del fiscal del cas, Luis Rodríguez Sol, a qui ha precisat que els comptes aprovats el 2010 i 2011 eren “positius”, van tirar endavant “per unanimitat” del consell d’administració de l’entitat i tenien el suport d’un informe favorable de l’auditora KPMG.

L’exdirectiu ha rebutjat en cinc ocasions que coneguera el contingut dels documents que va firmar, com ara les actes del consell d’administració, perquè li mancaven “coneixements” i tenia “absoluta confiança” en els directors Roberto López Abad i l’adjunta Dolores Amorós, tots dos encausats.

Pèrdues ocultes de 1.136 milions d’euros

“Si em deien que havia de firmar un document com a president, el firmava. Acabava d’aterrar a la caixa i, si persones que duien 35 anys m’ho demanaven, no havia de desconfiar, però no vol dir que tinga coneixements perquè no en tinc”, ha declarat.

L’acusació particular demana nou anys de presó per a l’exdirectiu de la caixa d’estalvis pels delictes de falsedat en els comptes anuals, estafa i apropiació indeguda en la seua gestió, que va derivar en la fallida de la caixa el 2011. La CAM va declarar uns beneficis de 38,9 milions d’euros el 2011 i, tres mesos després, els comptes van revelar unes pèrdues de 1.136 milions d’euros.

D’outlets mentre es constituïa el SIP

Crespo ha reconegut que no va participar en una de les reunions entre directius de CajaAstur, Caja Extremadura i Caja Cantabria a Elx per a integrar un Sistema Institucional de Protecció (SIP) perquè no tenia “coneixement” del que s’hi anava a tractar. “Em vaig dedicar a acompanyar les senyores que van vindre i les vaig dur a visitar outlets perquè volien veure sabates, bosses de mà i més menesters”, ha explicat l’exbanquer.

Comparteix

Icona de pantalla completa