Diari La Veu del País Valencià
El II Feminari se sumarà a la celebració del 40é aniversari del feminisme valencià

La Diputació de València ha presentat hui el programa del II congrés que organitza el Feminari de València, que se celebrarà els dies 2 i 3 de juny. El president de la institució ha subratllat que la proposta s’ha convertit en “un referent” a l’Estat pel que fa al debat sobre el feminisme, atés el nombre d’inscripcions –s’ha superat el mig miler– i el nivell de les ponents.

En aquest sentit, ha defensat el paper de la Diputació per fer de la igualtat l’eix de la gestió diària. “En dos anys hem aconseguit situar València en l’avantguarda del moviment feminista”, ha dit. Així, ha recordat l’existència de partides pressupostàries específiques per a la igualtat, l’aposta per l’esport femení i la composició paritària dels jurats com, per exemple, el de Sona la Dipu o els Premis Celia Amorós.

De la seua banda, la diputada d’Igualtat, Isabel García, ha recordat que en tot l’estat espanyol sols hi ha dos Feminaris més, el de Còrdova i Fuenlabrada, les directores dels quals estaran presents a les taules redones programades. “Estem d’enhorabona perquè celebrem l’èxit que té el Feminari, cosa que palesa que hi havia interés pel tema”, ha indicat. A més, ha expressat que el Feminari se suma a la celebració del 40é aniversari del feminisme valencià. “És bon moment per a reconéixer les dones que han contribuït a la seua construcció”, ha dit la diputada.

Participants

García també ha repassat les temàtiques a tractar en aquest segon congrés, entre les quals destaquen, pel seu caràcter nou, la taula sobre ecofeminisme, amb l’exministra de Medi ambient Cristina Narbona i la catedràtica de la Universitat de Valladolid Alicia Puleo així com el debat sobre les dones en situació de conflicte, amb la participació de la investigadora Pamela Urrutia i l’activista feminista i pacifista Stasa Zajovic, cofundadora de Women in Black de Belgrad.

Juntament amb elles, altres dones referents del feminisme, com la catedràtica de la UNED Amelia Valcárcel, madrina del Feminari; la filòsofa Alicia Miyares; la presidenta de la Plataforma de Suport Europeu de Dones a Andalusia, Rafaela Pastor; l’exministra de Cultura Carmen Alborch; l’escriptora Laura Freixas; la crítica de cinema Pilar Aguilar, i la periodista Rosa Solbes.

En total, una vintena de dones que debatran i extrauran les seues conclusions sobre temes d’actualitat relacionats amb el feminisme i la igualtat com ara les noves formes de patriarcat, la prostitució o els úters de lloguer.

Comparteix

Icona de pantalla completa