Diari La Veu del País Valencià
L’abstenció del PSPV impedeix al ple de l’Olleria reprovar els Pressupostos Generals de l’Estat

La història es repeteix a l’Olleria. Una història que fa palesa la falta d’enteniment existent entre els membres de l’equip de govern (Compromís-PSPV). Si en l’anterior ple els socialistes van tombar, amb l’abstenció, una moció dels nacionalistes sobre el decret de plurilingüisme, a l’última sessió, celebrada ahir, l’abstenció del PSPV en una moció institucional presentada per l’alcalde, Julià Engo (Compromís), de suport al rebuig de les Corts al projecte de Pressupost General de l’Estat de 2017 va impedir que el ple municipal reprovara els comptes del govern de Mariano Rajoy.

El portaveu del PSPV a l’Ajuntament de l’Olleria, Hèctor Such, justifica l’abstenció del seu grup municipal al·legant que tot i estar “d’acord amb el fons de la moció”, van decidir adoptar eixe posicionament perquè van demanar que s’incloguera una esmena sobre la “discriminació econòmica” que pateixen, en la seua opinió, les seues regidories. “L’alcalde s’hi va negar”.

Segons ha assenyalat Such, les regidories que ostenta el PSPV “sols tenen 144.00 euros per a gestionar, mentre que les de Compromís pugen a quasi 6 milions; la discriminació és brutal”, assegura. El regidor socialista ha reconegut que les relacions entre Compromís i PSPV “són molt roïnes per la prepotència dels nacionalistes que, no tenint la majoria absoluta, sempre actuen a fets consumats. No volem més abusos”, denuncia.

Per la seua banda, l’alcalde, Julià Engo, rebutja les acusacions del PSPV, que l’acusen de discriminar-los en el pressupost municipal. “És evident que hi ha diferència. Nosaltres gestionem les partides més fortes de despesa corrent i personal, que és la més gran que paguem. Entre d’altres, la nòmina del senyor Such. I, a banda, la llum viària, la neteja… No es poden sentir marginats com a partit”, rebla.

Engo ha recalcat que el PSPV té “les regidories que ells van voler i el que no es pot fer és bloquejar la gestió municipal. Ells voten en contra de totes les modificacions de crèdit que presentem i nosaltres votem a favor de les del PSPV”. L’alcalde també lamenta que el portaveu socialista “viu dos realitats: la seua i la del món real”.

Pressupost prorrogat

Els socialistes critiquen uns pressupostos que ells mateixos van votar i aprovar el 2016. Uns comptes que estan prorrogats, ja que, per al 2017, no hi va haver acord entre tots dos partits per a aprovar uns nous comptes. El PSPV critica a Compromís de “manca de diàleg” mentre que l’alcalde destaca que “ha resultat impossible dur-los al ple per culpa dels entrebancs del PSPV”.

Per altra banda, el portaveu socialista ha incidit que no està d’acord amb el Decret de Plurilingüisme impulsat per la Conselleria d’Educació i que compta amb el suport explícit del cap del Consell, el socialista Ximo Puig. També ha descartat una moció de censura, encara que Such ha advertit que “no permetrà abusos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa