Diari La Veu del País Valencià
‘És una estafa que la Ribera no tinga una assignació directa del Xúquer’
RedactaVeu / Alzira.

Després de les denegacions de permís a Xúquer Viu, primer per part de l’ajuntament d’Alzira el passat 18 de febrer i després de la Delegació de Govern el dia 25, a la tercera Xúquer Viu ha pogut concentrar-se i recollir al·legacions al Pla de Conca amb total normalitat.

Al llarg del matí d’ahir anaren arribant moltes persones de la comarca lliurant les al·legacions recollides als distints pobles, que sumades a les que es van replegar el passat dia 18, arriben a les 3.000, quan encara s’esperen alguns centenars més, fins el dijous en que Xúquer Viu les lliurarà oficialment.

A les 12.30 els assistents es concentraren amb pancartes que duien per lema ‘La Ribera pel dret a l’aigua’ i ‘El riu és nostre i el volem viu’. Entre els presents representants del PSPV, Compromís, EUPV, UGT, CCOO, Intersindical, la Ribera en Bici o la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, entre altres, així com membres i simpatitzants de Xúquer Viu.

El portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz, va denunciar l’estafa que per a la comarca suposa el no tenir una assignació directa d’aigua del Xúquer com tenen Albacete, València o Sagunt i les seues àrees metropolitanes. Suposa un greuge comparatiu per a la Ribera. La solució d’una permuta onerosa amb els regants no és una bona solució. A l’igual que no és una bona solució el que s’haja de mesclar aigua bona i aigua amb nitrats, ja que la qualitat no serà l’optima.

Xúquer Viu també va denunciar que mentre a la Ribera li neguen l’aigua, regatejant-li 10 insignificants hectòmetres, la Generalitat Valenciana vota a favor, amb el PP i el PSOE d’Alacant, en la Mesa de l’aigua d’aquestes comarques del sud, d’un nou transvasament al Xúquer des de Cortes de Pallàs.

“És intolerable per a la Ribera del Xúquer aquesta situació de burla i discriminació. No es pot acceptar que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, o el Director General de l’Aigua, Jose Alberto Comos es passegen per la Ribera parlant de consens i després a Alacant voten a favor d’un segon transvasament des de Cortes perquè el lobby insaciable de l’aigua d’Alacant vol la millor aigua del Xúquer per els seus negocis”.

O siga, continuaren, “que a Alzira i a la Ribera tindrem aigua amb vora 50 mil·ligrams de nitrats, al barrejar l’aigua, i a Alacant, amb l’acord de la Generalitat reivindiquen aigua amb 0 mil·ligrams de nitrats”. Senyor Fabra: “L’únic consens que vol la Ribera és el de no fer transvasaments i beure aigua de qualitat en les mateixes condicions que València ciutat.”

Comparteix

Icona de pantalla completa