Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat té un superàvit de 181 milions, segons Montoro

La Generalitat Valenciana ha registrat un superàvit de 181 milions d’euros fins a març, un 0,17% del PIB valencià. El mateix exercici de l’any anterior el dèficit de l’administració valenciana va ser del 0,13%. Aquestes són les dades oferides aquest dimarts pel Ministeri d’Hisenda, que han rebut la resposta immediata del Consell. El dèficit de l’Estat fins a març és del 0,5%.

Fonts de la Conselleria d’Hisenda argumenten que aquest superàvit està “distorsionat” a causa dels avançaments de la liquidació del 2015, de 624 milions fins a març. Si no s’inclouen aquests avançaments en el càlcul, el resultat dels comptes valencians és d’un dèficit de 58 milions d’euros, un 0,05% del PIB.

El País Valencià, doncs, registra un superàvit fictici perquè inclouen aquests avançaments a càrrec de la liquidació del 2015, que es percebrà en juliol. “Les xifres estan totalment alterades per aquesta circumstància i tampoc és real la comparació amb 2016”, critiquen des d’Hisenda.

“Malauradament, el govern central continua negant els 1.300 milions de millora del finançament per a igualar-lo amb la mitjana de les comunitats autònomes, mentre que el Consell manté el nivell de despesa (per baix de la mitjana) en no acceptar cap retallada”, indiquen des de la conselleria que dirigeix Vicent Soler.

Comparteix

Icona de pantalla completa