Diari La Veu del País Valencià
El Govern ‘no té constància’ del projecte de destrucció de la platja de l’Ahuir
RedactaVeu / Gandia.

El diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto, registrà fa uns mesos una pregunta escrita adreçada al Govern central interessant-se per les mesures que podria prendre l’executiu respecte al projecte urbanístic que l’ajuntament de Gandia pretén portar a terme a la zona de la platja de l’Ahuir. La resposta del Govern a Esquerra Unida assegura que el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient no té constància del concurs d’idees i avança que quan es presente algun projecte concret “s’aplicaran les mesures que contempla la legislació vigent amb la fi de preservar els valors naturals de la platja de l’Ahuir”. Sixto ha recordat que es tracta d’una platja no urbanitzada que té un elevat valor ecològic i paisatgístic, “i actualment es troba qualificada com sòl urbanitzable no programat”.

Segons ha explicat el diputat d’EUPV-Els Verds, “en les bases de dit concurs s’inclou la construcció de dos o tres complexos hostalers, a més d’habitatges i una passarel·la per damunt del cordó dunar. Aquestes especificacions i la qualificació del sòl entren en conflicte amb les característiques mediambientals, de la platja i de la zona confrontant que formen una unitat amb la desembocadura del riu Vaca i la marjal de Xeresa, zones humides que són objecte de protecció per la legislació vigent”.

A més, el diputat d’esquerres ha destacat que es tracta “d’una de les zones de més valor natural a preservar de la comarca de La Safor. La platja de l’Ahuir de Gandia forma part del conjunt natural que es conforma des de la mar fins a la marjal com una de les zones humides litorals valencianes més valuosa i una de les poques platges verges que queden a aquesta costa. La preservació d’aquests valors per al futur és també fonamental per al conjunt de l’economia turística de Gandia i La Safor”, conclou el diputat valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa