Diari La Veu del País Valencià
La Fiscalia denuncia l’alcalde de Calp, César Sánchez, per coaccions i malversació

La Fiscalia de Dénia ha interposat una denúncia contra l’alcalde de Calp, César Sánchez, per uns presumptes delictes de coaccions i malversació de fons públics després que una treballadora interina de l’ajuntament de la localitat de la Marina Alta denunciara fa mesos que Sánchez el va obligar a treballar per a la seua candidatura en les eleccions municipals de maig de 2015, segons han confirmat a Europa Press fonts del ministeri públic.

El ministeri públic ha demanat la compareixença en qualitat d’investigat (l’actual figura d’imputat) del també president de la Diputació d’Alacant del PP i ha enviat les diligències prèvies al deganat de Dénia, que ha traslladat al jutjat número 2 de la ciutat el cas. Serà aquest jutjat qui decidisca si Sánchez declara com a investigat o no per la comissió de dos delictes de coaccions i malversació.

Segons la denunciant, la identitat de la qual no ha transcendit atés que es troba a l’empara de la Llei de Protecció del Denunciant, en maig de 2015, Sánchez –que tornava a optar a l’alcaldia de Calp– es va posar en contacte amb ell amb la intenció que col·laborar amb la seua cap de campanya, Paula Meseguer, tot indicant-li que havia de “pensar en el seu fill”. Així, sempre segons la denúncia, presentada el passat mes de març, Sánchez hauria utilitzat un funcionari interí en profit de la seua candidatura i en detriment de les de la resta de grups polítics que es presentaven a aquells comicis.

La treballadora relata que a partir d’aquell moment es reunia amb Meseguer al mateix Ajuntament de Calp per a preparar els discursos del candidat, redactar el programa de la llista o “realitzar boicot mediàtic a altres partits”. La denúncia aporta proves documentals i correus electrònics que demostrarien aquestes afirmacions, així com testimonis de les mateixes.

Ignasi Candela (Compromís): “No és la primera vegada que el president de la diputació d’Alacant trau a la llum el seu autoritarisme”

El diputat de Compromís al Congrés, l’alacantí Ignasi Candela, ha exigit aquest dimecres al president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, que cesse l’alcalde de Calp i president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, per aquests fets. A més, ha demanat informació sobre quines mesures té previst dur a terme “per a depurar responsabilitats”.

La formació nacionalista ha apuntat que la denúncia de la treballadora al·lega que Sánchez suposadament la va amenaçar amb un: “Pensa en el teu fill”. Segons Compromís, no és la primera vegada que el president de la Diputació d’Alacant “trau a la llum el seu autoritarisme”. En aquest sentit, ha recordat que, el cap de setmana passat, Sánchez “va violar el domicili laboral de Compromís en segellar l’accés que connecta el despatx de la coalició en la institució amb la terrassa”, segons ha manifestat Candela en relació al tancament de la finestra des de la qual el grup nacionalista va penjar una pancarta per a demanar millors inversions per a Alacant amb una foto de Rajoy de cap per avall.

Comparteix

Icona de pantalla completa