Diari La Veu del País Valencià
Juan Roig clou la quarta edició de Lanzadera amb 18 empreses incubades

El programa Lanzadera d’incubació d’start-ups (empreses emergents) va tancar aquest dimarts la seua quarta edició, en què han participat 18 empreses. La jornada va estar presidida per l’impulsor del projecte, el president de Mercadona, Juan Roig. L’empresari va destacar l’impuls econòmic que generen les empreses participants, que han generat 190 llocs de treball directes i han aconseguit una inversió externa de més d’11 milions d’euros en les quatre edicions de la iniciativa.

“Vosaltres veieu complits els vostres somnis en treballar per a fer créixer les vostres empreses, però alhora em permeteu complir el meu somni, que és donar-vos suport i que les idees que a mi m’han servit per a créixer, ara vos servisquen a vosaltres per a contribuir així al creixement de la societat”, va indicar als participants en aquesta edició.

Lanzadera pertany a la Marina d’Empreses, un pol emprenedor ubicat a la dàrsena interior del Port de València, que acull l’escola d’empresaris Edem i la societat d’inversió Angels. A més de Lanzadera, hi ha dos programes d’incubació més: Garatge, dissenyat per a projectes en fase inicial de desenvolupament; i Campus, adreçat a emprenedors procedents d’Edem i que en juliol inaugurarà la seua segona edició. Entre els tres programes, en 2016-2017, s’ha donat suport a 54 empreses.

Membres de les 18 empreses incubades en el programa Lanzadera, amb el president de Mercadona, Juan Roig, i la secretària general de l’escola d’empresaris Edem, Hortensia Roig. Imatge: Lanzadera

Empreses incubades

De les 19 empreses que van començar la quarta edició del programa Lanzadera, 18 han finalitzat el programa. Aquests són els projectes incubats al programa impulsat per Roig. En total, aquestes empreses emergents estan integrades per 128 treballadors.

BoatJump: portal en línia per a buscar, comparar i reservar el lloguer d’un vaixell, amb i sense patró, al millor preu i en qualsevol part del món.

ClassOnLive: plataforma adreçada a emprenedors digitals (conferenciants, youtubers, freelancers, etc.) i que els permet monetitzar les seues comunitats a través dels seus coneixements (seminaris en línia, cursos, etc.) i en línia.

Converfit: eina SaaS que permet adaptar automàticament una pàgina web e-commerce (comerç electrònic) o landing page (pàgina d’aterratge) als gustos i preferències dels seus visitants i que aconsegueix augmentar un 20% la seua taxa de conversió.

El Mito de Gea: disseny, producció i comercialització de joieria de moda i accessoris de dona amb l’objectiu de satisfer els desitjos del client mitjançant l’exclusivitat i la creativitat.

Fabulist Travel: viatges autèntics per a famílies amb xiquets.

Hunters Tool: eina multiplataforma, per a telèfons intel·ligents i web, que facilita la pràctica de l’activitat cinegètica arreu del món.

Kmina: crosses que eliminen el dolor de les mans dels usuaris.

MadPlay Games: estudi de desenvolupament i distribució de videojocs d’alta qualitat per a dispositius mòbils i basats en competició.

Miemana: producció de bosses de mà i articles de cuir incorporant persones amb diversitat funcional al procés de producció.

Mmartinyca: disseny i producció d’avarques amb sola de pneumàtic reciclat.

Netbeast: plataforma de programari que connecta tecnologia per a automatitzar el control d’elements de la llar com ara il·luminació, electrodomèstics, seguretat i control d’accés a la vivenda.

Patasbox: servei de subscripció mensual per a gossos.

Pintar Sin Parar: comerç electrònic de venda de pintura que permet que siga fàcil renovar o decorar qualsevol cosa amb un resultat de qualitat.

Cinquena edició

La propera edició del programa Lanzadera, la cinquena, va tancar la convocatòria el 31 de març i està en ple procés de selecció per a arrancar en setembre. El programa tindrà una durada de nou mesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa