Diari La Veu del País Valencià
Bellver: ‘Els acadèmics de l’AVL viuen en un món i nosaltres en un altre’
Europa Press / València.

El portaveu del grup popular en Les Corts, Jorge Bellver, ha assegurat aquest diumenge que la decisió de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) de veure “compatibles” les definicions de valencià i català en el seu Diccionari Normatiu Valencià “la distancia més dels valencians”. “Els seus acadèmics viuen en un món i nosaltres en un altre, juntament amb la major part del poble valencià”, ha recalcat.

En un comunicat, Bellver ha recordat que l’AVL “no es va crear per a generar conflictes ni enfrontar posicions lingüístiques i molt menys per a alimentar tesis catalanistes que res tenen a veure amb el nostre Estatut ni amb la Història i la llengua del poble valencià”.

“El seu deure és vetllar, defensar, difondre i impulsar l’idioma valencià, que es parla al País Valencià i que és la nostra llengua oficial, tal com diu l’Estatut”, ha insistit el síndic del PP, que ha advertit: “Si no van a complir amb el seu deure, no haurien d’estar en l’AVL”.

Bellver ha reivindicat una definició per al valencià “concorde a la nostra norma marc, l’Estatut, a la realitat social i en sentir majoritari del poble valencià”. “El grup popular no hem tolerat ni tolerarem intrusions ni amenaces a la nostra llengua i els nostres senyals d’identitat perquè som valencians i parlem valencià”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa