Paiporta viu un intens cap de setmana amb la Ruta de Tapes, la Fira Comercial i el Mercat Medieval

/ Paiporta
31 maig 2017 01:00h
Paiporta, capital de la tapa

Els carrers de Paiporta s'ompliran aquest cap de setmana del 2 al 4 de juny amb la millor gastronomia, representada en la sisena edició de la Ruta de Tapes, el comerç local, la setena Fira Comercial i l'animació d'una Fira Medieval. A petició del Consell Local del Comerç, es concentren per primera vegada dos activitats organitzades des de la regidoria d'Ocupació i Comerç per a dinamitzar l'economia local i que mobilitzen milers de persones. A més, a les activitats s'afegeix, enguany, un mercat temàtic que animarà especialment els carrers de la població.

Un total de 26 bars i restaurants de la localitat s'han inscrit en la Ruta de Tapes. Cadascun d'ells ha dissenyat dos aperitius que seran jutjats pel públic que realitze el recorregut, els anomenats ruters. Per a poder emetre el seu veredicte, les persones participants en la Ruta han d'acreditar la visita a quatre locals. En els fullets informatius, on també hi ha un mapa de Paiporta amb la ubicació dels locals, es pot dictaminar quina ha sigut la tapa més innovadora i la més saborosa. Des del divendres dia 2 fins al diumenge dia 4 es poden visitar tants locals com es desitge.

Entre les persones que emeten el seu vot se sortejaran sis premis de 60 euros per a gastar en sopars o dinars als locals participants en la Ruta de Tapes. A més, els bars i restaurants guanyadors s'enduran un diploma acreditatiu i un premi en metàl·lic. Els actuals campions són Vorabarranc i El Pintxito.

Quant a la Fira Comercial, enguany s'han inscrit 20 comerços, que se situaran en casetes de fusta a la plaça de Cervantes. En total es muntaran 35 casetes que concentraran negocis locals i que serviran d'aparador per a oferir i publicitar els seus productes i serveis. “Des de la regidoria d'Ocupació i Comerç, la nostra missió és donar suport a aquests comerços, indispensables en la configuració del teixit econòmic de Paiporta”, ha explicat el regidor responsable i primer tinent d'alcaldia, Vicent Ciscar.

A la Fira Comercial, enguany s'han inscrit 20 comerços, que se situaran en casetes de fusta a la plaça de Cervantes. En total es muntaran 35 casetes que concentraran negocis locals.

Per a animar l'activitat de la Fira Comercial, s'han programat actuacions musicals amb bandes i grups locals. El divendres de vesprada, a les 19.00 hores, es produirà la inauguració de la Fira, amb la presència de la secretària autonòmica d'Economia, Blanca Marín; l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el mateix  Vicent Ciscar. A les 20:00 hores, actuarà la Big Band de la Unió Musical de Paiporta. Dissabte dia 3, a partir de les 20:30 hores, actuaran Mistah Godeh & The Growling Band, mentre que el diumenge a les 19:30 hores serà el torn de Pool Jazz.

A la Fira Comercial s'ha convidat, com és habitual, associacions i entitats ciutadanes locals, que enguany en seran un total de 7 i se situaran al costat de les casetes dels comerços.

Totes aquestes activitats es completaran amb un Mercat Medieval que estarà situat al carrer del Primer de Maig, a pocs metres de la plaça de Cervantes. Aquest mercat comptarà amb animació per als més menuts i menudes. “Pretenem que aquest siga un cap de setmana ple d'entreteniment i comerç en el qual la gent de Paiporta puga gaudir d'una oferta completa, rica i variada”, ha comentat l'edil de Comerç, Vicent Ciscar.

next