Diari La Veu del País Valencià
Els grups valencians porten la batuta dels Concerts de Vivers

El cartell dels Concerts de Vivers es fa pensant en un públic ampli i majoritari, per això també té un vessant internacional amb grups com el del violinista Ara Malikian –qui oferirà dos concerts per a donar resposta a l’alta demanda– i dóna cabuda a tots els gusts amb músiques de diferents estils, encara que en aquesta edició no hi haurà concert de música electrònica. Al remat, es tracta d’oferir un cartell divers, “amb grups internacionals i locals”, segons ha incidit el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. A més, els músics que empren el valencià tenen cada vegada més presència i Fuset ha avançat que s’està treballant perquè els teloners siguen grups valencians, que són els més demandats si atenem al nombre d’entrades venudes quan encara falta un mes i mig perquè comencen els concerts.

Aquest dimecres, el regidor de Cultura Festiva i el portaveu de MusicPROCV, Sergi Almiñana, han anunciat les millores introduïdes en el recinte de concerts, el cartell dissenyat per Estudio Nueve i el ritme de la venda d’entrades quasi noranta dies abans que es realitzen els concerts.

Sobre les entrades, Fuset ha valorat positivament que s’avançara en dos mesos l’inici de venda i que es passara del mes de maig al de febrer. Això ha fet que a hores d’ara s’hagen venut 11.429 entrades tot i que el 29 de maig de l’any 2016 se n’havien venut només 1.644. És cert que Ara Malikian arrossega molt de públic i per això farà dos concerts, però el concert que lidera el rànquing d’entrades venudes és el del dia 30 de juny amb Txarango, VaDeBo i Pupil·les, per al qual ja s’han venut 2.600 entrades. L’any passat el concert dels grups valencians també va ser dels més multitudinaris amb 3.800 entrades venudes.

Cal tindre en compte que encara hi ha entrades a la venda i que sovint els dies abans del concert és quan més se’n venen, explica Sergi Almiñana a Diari La Veu. El rànquing de demanda dels grups valencians que participen aquest any, tenint en compte que les entrades no s’han posat a la venda el mateix dia, està liderat pel concert de Txarango, VaDeBo i Pupil·les, seguit pel de Manel (8 de juliol) i el de la Nit de Grups Valencians amb Riot Propaganda, Zoo i Atupa (20 de juliol).

Ara bé, apunta Almiñana que en el conjunt dels concerts els qui més expectació alcen per la petició d’entrades són Txarango, VaDeBo i Pupil·les, seguits pel concert d’Ara Malikian, el de Leiva i, finalment, el de Jaime Culum.

Els Concerts de Vivers tornaran a tindre la Gran Nit de la Fira. / DIARI LA VEU

Pere Fuset ha avançat que en aquesta edició es repetirà la Gran Nit de la Fira, on la música cantada en valencià també tindrà una destacada representació, segons ha explicat el regidor, qui ha recordat que “venim d’una època en què la música en valencià no tenia cap presència”. Ara, però, l’aposta és programar-la amb normalitat dins d’un cartell de pagament on s’han de tindre en compte els gusts i els ingressos dels organitzadors i patrocinadors. En aquest sentit, Fuset ha apuntat la despesa que assumeix el consistori: 153.500 euros.

Millores en el recinte

L’espai on tenen lloc els concerts tindrà un seguit de millores per a acollir més concerts i activitats. S’ubicaran 950 butaques en les grades perquè la gent puga seure durant els espectacles i la zona per als que volen estar dempeus estarà coberta amb gespa artificial per a evitar polseguera.

El recinte dels Concerts de Vivers tindrà una terrassa per a fer concerts en viu previs als espectacles nocturns. / DIARI LA VEU

Les grades comptaran amb 62 places per a persones amb mobilitat reduïda, 42 de les quals es trobaran a la zona per a estar dempeus. Però també hi tindrà cabuda la gastronomia en els Concerts de Vivers, que avança l’hora d’obertura del recinte a les 19:30 hores. L’alimentació tindrà oferta per a vegans i vegetarians.

Una altra de les novetats serà la terrassa on s’oferirà, prèviament al concert nocturn, música en directe. Tot això perquè els Concerts de Vivers siguen “un festival de referència”, ha conclòs Fuset.

Comparteix

Icona de pantalla completa