Diari La Veu del País Valencià
Tots els esdeveniments municipals del país, a un sol clic

Agrupar en una sola aplicació tota la informació municipal dels 545 pobles del País Valencià. Aquesta és la gran aspiració de l’Agenda de Novetats i Esdeveniments Municipals (ANEM) que ha creat la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i que pretén facilitar als ciutadans la consulta dels esdeveniments culturals, socials, esportius o de qualsevol altre tipus que es programe a la seua localitat o a la seua comarca.

Aquest dimecres s’ha presentat al Museu de Belles Arts de València davant de desenes d’alcaldes i regidors aquesta agenda, que té un format d’aplicació per a telèfons mòbils, i que ha comptat amb el suport econòmic de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Conselleria d’Educació. Segons han explicat els responsables, fins ara s’han sumat a ANEM 168 municipis del País Valencià, dels quals 60 ja han pujat informació a l’app d’uns 360 esdeveniments.

Aquest servei d’app municipalista “s’emmarca dins de la importància de difondre les activitats municipals, ja que aquesta és una de les majors preocupacions dels càrrecs públics locals”, segons han destacat els responsables de la FVMP. “ANEM ajudarà a multiplicar exponencialment la difusió de cadascun dels esdeveniments que se celebren en els municipis”.

L’eina compta amb diferents filtres perquè la cerca d’informació s’ajuste al que es necessita: comarca, localitat, data, hora, lloc, tipus d’espectacle, públic objectiu, agenda, alertes i venda d’entrada. L’app es pot descarregar de manera gratuïta en les tendes de les plataformes d’Android i Apple.

Segons ha explicat en la presentació el vicepresident de la FVMP, Quico Fernández, aquesta aplicació suposa un pas endavant en la “democratització” de la cultura, ja que és un servei que “iguala tots els ajuntaments valencians i tota la ciutadania, independentment d’on siga cada persona”.

Per part de la Generalitat Valenciana, han participat en la presentació el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, qui ha destacat que ANEM “és l’agenda més completa d’esdeveniments culturals, socials i esportius que hi ha ara mateix” a tot el país; i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, qui ha subratllat la importància d’aquest tipus de polítiques municipalistes que “aposten per la promoció del valencià a través de la cultura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa