Diari La Veu del País Valencià
PP i Cs impedeixen que l’Estat subvencione el transport públic de València

El Partit Popular i Ciutadans, juntament amb el Partit Nacionalista Basc, Coalició Canària i Nova Canàries, ha rebutjat aquest matí al Congrés l’esmena de Compromís als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè el transport urbà i metropolità de València estiga subvencionat com passa a altres ciutats de l’estat espanyol. La votació s’ha produït aquest matí al Congrés dels Diputats.

L’esmena presentada per la coalició sol·licitava al Ministeri de Foment la inclusió en els PGE del 2017 d’una partida d’ajudes de 37 milions d’euros perquè l’Autoritat de Transport Metropolità de València rebera el mateix tracte que els seus homònims d’altres ciutats, com ara els de Madrid i Barcelona, entre d’altres.

Compromís al·legava en aquesta esmena que el govern espanyol “no destina ni un euro al transport de València enfront dels 126 milions d’euros que rep Madrid i els 108 milions d’euros de Barcelona”. A més a més, criticava que aquests pressuposts sí que compten amb partida pressupostària per al transport a ciutats més xicotetes com Màlaga o Sevilla, que reben 13 milions d’euros del govern estatal.

Joan Baldoví: “El transport urbà i metropolità de València és un servei clau per al desenvolupament quotidià dels nostres pobles i representa una necessitat social i econòmica de primer ordre”

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha criticat que els diputats valencians del PP i de Ciutadans hagen votat en contra dels interessos del seu territori atés que “aquests serveis són clau per al desenvolupament quotidià dels nostres pobles i representa una necessitat social i econòmica de primer ordre”. Baldoví considera que aquesta inversió és “justa” i “necessària”, ja que “l’àrea metropolitana de València concentra més d’un milió i mig d’habitants, que generen cada dia quasi dos milions de desplaçaments amb diferents mitjans de transport”.

Ribó: “L’acord entre PP i Cs per a excloure del PGE les ajudes al transport urbà i metropolità de Valènica és impresentable”

En la mateixa línia, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat d'”impresentable” l’acord per a “excloure” dels PGE les ajudes al transport urbà i metropolità del cap i casal, “amb les quals sí que compten altres àrees metropolitanes com Madrid, Barcelona o Canàries”. En un comunicat, Ribó ha afirmat que l’esmena presentada per Compromís al Congrés en aquest sentit era “coherent” amb el treball que fa la coalició “defensant els interessos dels valencians i les valencianes”.

Ribó ha recordat que el govern de Rajoy “destina zero euros” al transport a València “enfront dels 126 milions d’euros que rep Madrid, els 108 milions d’euros de Barcelona o els 25 milions d’euros de Canàries”. “Però és que, a més, els PGE de Rajoy contemplen altres 13 milions d’euros per a ciutats com Màlaga o Sevilla”, ha lamentat.

Comparteix

Icona de pantalla completa