Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig demana als delegats del PSPV defensar en el congrés del PSOE l’agenda valenciana

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha demanat aquest dimecres durant la seua intervenció en l’Executiva Nacional del partit “unitat a tots els delegats i delegades del PSPV que assistiran al 39é Congrés del PSOE per a defensar l’agenda valenciana i superar la invisibilitat de la Comunitat a Espanya”. El màxim òrgan de decisió del PSPV entre congressos ha volgut també passar pàgina després de les primàries del partit i, en aquest sentit, els dirigents socialistes han aprovat majoritàriament una declaració de suport al nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb l’objectiu de “consolidar des de la unitat una alternativa potent i majoritària que aconseguisca integrar tota la societat espanyola enfront de les polítiques de Rajoy i de la dreta”, ha assenyalat Puig.

Durant l’executiva s’ha defensat la necessitat que durant el pròxim Congrés Federal del PSOE s’assumisquen els principals eixos que conformen l’agenda valenciana i que versen sobre un increment de les inversions, una millora del finançament i una aposta decidida pel federalisme. “Fa molt de temps que nosaltres aspirem a un estat federal que parle de singularitat entre regions i igualtat entre ciutadans i, per açò, el que jo demanaré a tots els delegats i delegades és que defensen l’agenda valenciana per a aconseguir superar l’infrafinançament, la manca d’inversió i la invisibilitat de la Comunitat a Espanya”, ha assenyalat Puig.

De la mateixa manera, el també president de la Generalitat ha defensat que vol “establir una via federal que assumisca la realitat de cada territori al mateix temps que la igualtat entre els espanyols i que en aquests moments amb l’asimetria consolidada no està garantida”.

Congrés del PSPV

A més, l’Executiva Nacional ha acordat la convocatòria per a la setmana vinent del Comité Nacional, que organitzarà i proposarà la data de forma oficial al pròxim Congrés Nacional del PSPV. “Portem massa temps de retard i, per açò, quan el calendari congressual ho ha permès, hem engegat tots els passos necessaris per a la seua convocatòria, que previsiblement serà a la fi de juliol”, ha assenyalat el secretari general. Sobre aquest tema, Puig ha explicat la importància que de cara a l’inici del nou curs polític “ja s’haja renovat l’executiva socialista per a actualitzar el projecte i ser capaços de continuar amb la modernització i regeneració que vam iniciar fa cinc anys”.

Puig ha aprofitat per a reconéixer el treball que ha dut a terme l’actual executiva tant en el terreny institucional, “perquè hem aconseguit passar de l’oposició al govern en molts ajuntaments i en la Generalitat”, com en l’àmbit intern de partit, “on hem apostat sempre per una gestió plural i diversa, pensant sempre en la societat valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa