Diari La Veu del País Valencià
Les dones, protagonistes al festival Mar i Jazz

La segona edició del festival Mar i Jazz amplia l’oferta musical i l’espai de celebració del concerts i aposta per una oferta amb major presència femenina entre les formacions que actuaran del 16 al 18 de juny.

Així, en l’Escenari Cap de França, Pool Jazz presentarà el seu disc homònim de jazz fusió, on la veu d’Ana Zomeño, juntament amb les aportacions musicals de la resta de la banda, Guillermo Valero, Cèsar Peris, Jordi Tarazona, Xesc Canet i Pablo Lacasta, deixen clara la seua passió per la improvisació en totes les seues expressions, combinant música amb altres arts, com ara la poesia o el ball. Nina Dinamita & La Swing Milicia, grup format majorment per dones –Claudia Ferrandis, Clara Juan, Lluïa Bisquert, Marina Alcantud, Patricia Mancheño, Tico Porcar– que usen la música com a arma per a reivindicar el paper de la dona als escenaris, oferirà la seua música de qualitat i amb missatge.

D’altra banda, en l’Escenari Cabanyal, Dómisol Sisters oferirà un espectacle amb estàndards dels anys 20, 30 i 40. Els seus components, les vocalistes Elena Ametlers, Melanie Lapalus, Carla Saz i Mireia Serrano, juntament amb Eduard Marquina, Jaume Guerra i Simone Zaniol, transportaran el públic a l’època daurada del swing, amb la presentació del seu disc Take that swing.

Amb un potent directe i amb veu femenina al front, jazz, funk, neo soul i els més profunds arrels de música negra es combinen per a conformar Orjazzmic, un ambiciós projecte de sis músics –Klau Gandia, Dani Catalá, Carlos Porcel, Stewe, Francesco Severino i Benjamí Marpegán– que uneixen joventut i experiència, acadèmia i carrer. El trio Kontxi Lorente, Sónnica Yepes & Matt Baker, que rendeix tribut a la compositora canadenca i pionera d’una nova generació de músics i estils, Joni Mitchell, també estarà present amb el seu projecte The Joni Mitchell Songbook.

Una altra veu femenina que dóna identitat al seu grup és la de Roxane Arnal 4tet, que juntament amb Baptiste Bailly, Ricardo Osorno i Mariano Steimberg, presenta el seu disc, Introducing, proposant una lectura renovada sobre alguns dels grans estàndards, amb poesia i arrogància. I la banda de Lupe Azcano & the Jazzy Beatle Band serà l’encarregada de tancar l’Escenari Cabanyal el diumenge 18. El grup torna a Mar i Jazz, juntament amb Roser Talens, Ann Ribs, Luiza Loiro, Santi Navalón, Edu Olmedo i Pedro Alarcón, per a celebrar el 50é aniversari del mític àlbum Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. A més, el concert inclourà quatre arreglaments del disc Lupe in the Sky with Diamonds, presentat l’any passat al festival.

Comparteix

Icona de pantalla completa